Vakıf arazileri takas yapılacak

Yeni Şafak
00:0012/06/2004, Cumartesi
G: 21/06/2017, Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İstanbul Okmeydanı bölgesinin mülkiyet sorununu çözmek için protokol imzalandı. Bölgedeki vakıf arazileri takas yoluyla Hazine'ye devredilecek.

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İstanbul Beyoğlu İlçesi Okmeydanı bölgesindeki vakıf arazilerinin, "eş değer gayrimenkul alınarak" Hazine'ye devri yoluyla mülkiyet sorununu çözmeye yönelik protokol imzalandı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, protokolle 4916 sayılı Kanun'un toplu yapılaşmaya tabi yerlerde getirdiği 'trampa (değiş tokuş, takas) imkanı' ile ilgili ilk adımın atıldığını söyledi.

Takas protokolü Vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan arasında imzalandı. Gecekondulaşma ve çarpık yapılaşmanın, özellikle İstanbul'da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idaresindeki vakıf arazileri üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Bakan Şahin, şöyle devam etti: "Özellikle Beyoğlu, Şişli, Eyüp, Sarıyer, Beşiktaş ve Beykoz ilçelerinde, vakıf arazileri üzerinde toplu yapılaşmalar gerçekleşti. İstanbul'da 2 milyon metrekare vakıf arazisi, bu şekilde toplu yapılaşmaya maruz kaldı. . Bugün imzalanacak protokolle, 4916 sayılı Kanun yasanın getirmiş olduğu trampa (takas) ile ilgili ilk adımları atıyoruz. Bunun ilk uygulamasını da İstanbul Beyoğlu Okmeydanı'nda ortaya koyuyoruz."

Elde edilecek gelir paylaşılacak
Maliye Bakanı Unakıtan da, uygulamadan elde edilen gelirin yüzde 40'ını belediyelerin, yüzde 10'unu büyükşehir belediyesinin alacağını, geri kalan yüzde 50'nin de Hazine'ye verileceğini bildirdi. Unakıtan, daha sonra Beşiktaş, Eyüp, Beykoz, Sarıyer ve Antalya Kepez'de de çalışmaların yapılacağını kaydetti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv