|

Yeni rotası Orta Avrupa

Önce Balkan ülkelerine açılan Türk müteahhitler şimdi de rotayı Orta Avrupa ülkelerine çevirdi. İçlerinde bina alıp yenileyen ve satan da var, sıfırdan proje geliştiren de. Son olarak Polat Holding, Macaristan’da proje geliştireceğini duyurdu. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Karma veya sadece işyeri ve rezidans projeleri yapacağız” dedi.

Mine Açar
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:29 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 Türk müteahhitler şimdi de rotayı Orta Avrupa ülkelerine çevirdi.
Türk müteahhitler şimdi de rotayı Orta Avrupa ülkelerine çevirdi.

Türk müteahhitler son dönemde yönünü yurt dışına çevirdi. Büyük gayrimenkul projelerine imza atan gruplar, bir yandan ülke içinde geliştirdikleri gayrimenkulleri yurtdışında satarken bir yandan da yurt dışında proje geliştirmeye odaklandı. Türk müteahhitlerin zaten yurt dışındaki güçlü imajı, işleri kolaylaştırıyor. İş yapış şekilleri, hızları ve kaliteleriyle birçok ihalede öne çıkabiliyor ve rakiplerini geride bırakabiliyorlar.


ÖNCELİK GURBETÇİLERE

İşte tüm bu özellikleri fırsata çevirmek için daha önce yurt dışında proje geliştirmemiş şirketler de Avrupa ülkelerinde gayrimenkul projeleri yapmak için çalışmalara başladı.

Daha önce yurt dışında hiç proje geliştirmemiş olanlar ilk yurtdışı deneyimini Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde gerçekleştirmek istiyor. Böylece kendilerini daha iyi anlatıp daha kolay konut satışına ulaşabileceklerini öngörüyorlar. Daha önce yurtdışı deneyimi olanlar ise doğrudan bulundukları ülkenin vatandaşlarına ve Türkiye'den yurtdışında evinin olmasını isteyen kişilere konut satmayı planlıyor. Polat Holding de Macaristan'a projeler yaparak Macar halkına gayrimenkul satacak firmalar arasında yer alıyor.

400 MİLYON AVROLUK BUDAPEŞTE YATIRIMI

İnşaat, turizm, seramik ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de arsa geliştiriyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 3-4 yıl içinde Macaristan’da güneş enerjisi ve gayrimenkul yatırımı yapacaklarını söyledi. Macaristan’ın çeşitli yerlerinde arsa almayı planladıklarını belirten Polat, “İlk etapta başkent Budapeşte'de proje yapacağız. Karma veya sadece işyeri ve rezidans olan projeler olacak. Toplamda 300-400 milyon avroluk bir gayrimenkul yatırımı planlıyoruz” dedi.

DIŞ TİCARETTE HEDEF 6 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın 9 Ekim’de açılışını yaptığı Gül Baba Türbesi kapsamında düzenlenen ikinci gezide basın mensuplarıyla bir araya gelen Adnan Polat, ikili ticaretimizi de anlattı. Polat, “Macaristan ile ticaret hacmimiz 2 milyar dolardan, 3 milyar dolara çıktı. Hedefimiz 6 milyar doları bulmak.

TÜRK YATIRIMI ARTTI

Buradaki Türk yatırımları da 80 milyon avrodan 1 buçuk milyar avroya çıktı. Türk iş adamlarına burayı Avrupa üssü olarak tavsiye ediyorum” diye konuştu. Aynı zamanda DEİK Türkiye-Macaristan İş Konseyi ve Gül Baba Vakfı Başkanı da olan Adnan Polat, Osmanlı dönemi eserlerinden Gül Baba Türbesi'nin toplamda 10 milyon avroluk bir yatırımla yenilendiğini söyledi.

  • Gelen yatrım kararı alıyor
  • Polat, Türkiye'den türbeyi ziyarete gelen iş dünyasından arkadaşlarının Macaristan'da iş yapmaya başladığını söyledi. Polat: “Burada lojistikten, montaja birçok alanda iş fırsatı var. Biz buradaki fırsatları her platformda anlatıyoruz. Türbeyi yılda 3-4 bin kişi ziyaret ederken, açılıştan sonra 10 binden fazla ziyaretçi oldu."
#Orta Avrupa
#İnşaat
#Türkiye
#Adnan Polat
5 yıl önce