|

Yerli oto mayısta açıklanıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde gelinen son noktayı Mayıs ayının sonunda kamuoyuyla paylaşacağını açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:16 - 28/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Bakanlık'ta dün düzenlediği yerli dizel motor üretimi toplantısında bu müjdeyi veren Bakan Işık, üretime teşvik vereceklerini kaydetti.



TÜRKİYE OTOMOBİL İÇİN MÜSAİT


Işık, bakanlık görevini devraldığı günden itibaren en fazla odaklandığı konularından birinin yerli otomobil olduğunu söyledi. Işık, Türkiye'nin iç pazar büyüklüğü ve bölgedeki stratejik konumunun yerli otomobil üretmek için son derece müsait olduğunun altını çizdi. Yerli otomobil Ar-Ge'sinin TÜBİTAK, mühendislik ve dizaynın özel sektör ve TÜBİTAK'ın içinde bulunduğu bir şirket, üretimin ise tamamen özel sektör tarafından yapılacağını belirten Işık, "Çalışmalar olgunlaştı. Önümüzdeki günlerde tedaylarını açıklayacağız. Babayiğitleri 'hadi buyurun' birlikte başlayalım noktasında davet edeceğiz" dedi.



Bölgesel uçak lüks değil


Işık, “Türkiye'nin yerli uçak üretecek altyapısı nedir?” sorusuna ise ölçek ekonomisi bazında imkan olan her alanda, yerli üretime odaklanmak durumunda olduklarını söyledi. Işık, sivil ve askeri amaçla kullanılabilecek bölgesel uçak yapılmasının, ülke için bir lüks olmadığını vurgulayarak, “Türkiye bunu yapabilir, yapmalıdır ve yapacaktır. Önümüzdeki süreçte, Türkiye'de bugüne kadar üzerinde çok da kafa yorulmayan pek çok proje duyacaksınız. İnsanımıza güveniyoruz" diye konuştu.


#Yerli oto
#yerli dizel motor
#tübitak
9 yıl önce
default-profile-img