İstanbul için saat verildi: 4 gün sürecek, sıcaklık 2 dereceye kadar düşecek

Seda Ekinci
10:58, 24/02/2026, Salı
Yeni Şafak
Diğer
İstanbul için saat verildi: 4 gün sürecek, sıcaklık 2 dereceye kadar düşecek

İstanbul’da hava sıcaklığı bu akşam saatlerinden itibaren sert düşüşe geçiyor. AKOM, saat 18'den sonra rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte sıcaklığın 5 derecenin altına ineceğini hatta kent genelinde 2 dereceye kadar gerileyeceğini duyurdu. Sıcaklık düşüşüyle birlikte İstanbul genelinde aralıklarla sağanak yağış görülecek. Uzmanlar özellikle yarın sabah saatlerinde yağışın etkisini artırabileceğine dikkat çekti.

İstanbullular dikkat, sıcaklık çakılacak! AKOM, saat 18.00’den sonra rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte sıcaklığın hızla gerileyerek 2 dereceye kadar düşeceğini, aralıklarla sağanak yağış görüleceğini ve soğuk havanın 4 gün boyunca kent genelinde etkili olacağını duyurdu.

İstanbullular dikkat, sıcaklık çakılacak! AKOM, saat 18.00’den sonra rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte sıcaklığın hızla gerileyerek 2 dereceye kadar düşeceğini, aralıklarla sağanak yağış görüleceğini ve soğuk havanın 4 gün boyunca kent genelinde etkili olacağını duyurdu.

AKOM saat verdi: Bu akşam başlayacak!


AKOM, İstanbul için kritik bir uyarı yayımladı. Güney yönlü rüzgarın akşam saatlerinde kuzeye dönmesiyle birlikte sıcaklıklarda ani ve sert bir düşüş yaşanacağı bildirildi.

AKOM saat verdi: Bu akşam başlayacak!AKOM, İstanbul için kritik bir uyarı yayımladı. Güney yönlü rüzgarın akşam saatlerinde kuzeye dönmesiyle birlikte sıcaklıklarda ani ve sert bir düşüş yaşanacağı bildirildi.

Sıcaklık 2 dereceye kadar düşecek


Öğle saatlerinde 12-14 derece aralığında seyreden hava sıcaklığının, akşam saatlerinden sonra hızla gerileyerek 5 derecenin altına, bazı bölgelerde ise 2 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.


Sıcaklık 2 dereceye kadar düşecekÖğle saatlerinde 12-14 derece aralığında seyreden hava sıcaklığının, akşam saatlerinden sonra hızla gerileyerek 5 derecenin altına, bazı bölgelerde ise 2 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Yarın sabah etkisini artıracak


Sıcaklık düşüşüyle birlikte kent genelinde aralıklarla sağanak yağış görülecek. Uzmanlar özellikle yarın sabah saatlerinde yağışın yer yer etkisini artırabileceğine dikkat çekti. Çarşamba günü sıcaklıkların 5-8 derece aralığında seyretmesi beklenirken, perşembe günü bir kademe daha düşerek 2-5 derece bandına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Yarın sabah etkisini artıracakSıcaklık düşüşüyle birlikte kent genelinde aralıklarla sağanak yağış görülecek. Uzmanlar özellikle yarın sabah saatlerinde yağışın yer yer etkisini artırabileceğine dikkat çekti. Çarşamba günü sıcaklıkların 5-8 derece aralığında seyretmesi beklenirken, perşembe günü bir kademe daha düşerek 2-5 derece bandına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Gökyüzü griye dönecek, 4 gün sürecek


AKOM’un değerlendirmelerine göre kentte cuma gününe kadar çok bulutlu bir hava hakim olacak. Cuma günü sıcaklıkların 3-7 derece aralığında seyretmesi ve aralıklarla sağanak yağışın devam etmesi bekleniyor. Hafta sonu da çok bulutlu bir gökyüzü ve hafif yağmur etkisini sürdürecek.

Gökyüzü griye dönecek, 4 gün sürecekAKOM’un değerlendirmelerine göre kentte cuma gününe kadar çok bulutlu bir hava hakim olacak. Cuma günü sıcaklıkların 3-7 derece aralığında seyretmesi ve aralıklarla sağanak yağışın devam etmesi bekleniyor. Hafta sonu da çok bulutlu bir gökyüzü ve hafif yağmur etkisini sürdürecek.

Yurt genelinde hava durumu


Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bugün yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yağış görülecek.

Yurt genelinde hava durumuÖte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bugün yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yağış görülecek.

Yağışların iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Yağışların iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026