|

10,5 saatlik maraton

TBMM’deki yemin maratonu 10,5 saat sürdü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Bahçeli milletvekillerinin yemin törenini sonuna kadar takip etti. TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, birleşimi, Erdoğan’ın yemin töreni için, bugün 16.30’da toplanmak üzere kapattı

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:49 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
TBMM
TBMM

TBMM Genel Kurulu’nda, 27. Dönem milletvekillerinin yemin töreni sona erdi. Genel Kurul’da milletvekillerinin yemini 10.5 saat sürdü. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu nedeniyle, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ikinci en yaşlı üye sıfatıyla birleşimi yönetti. AK Parti’nin yeni milletvekillerinden olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da and içen milletvekilleri arasında yer aldı.

AK PARTİLİ YILMAZ, CHP GRUBU İLE TOKALAŞTI

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, yeminini yaptıktan sonra yerine geçmeden önce, CHP sırasının en önünde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve grup başkanvekilleri ile tokalaştı. Yemin metnini hızlı okuyan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, TBMM Geçici Başkanı Yılmaz’ın uyarısıyla yeminini tekrarlamak durumunda kaldı.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ TAKİPTEYDİ

Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli milletvekillerinin yemin törenini sonuna kadar takip etti. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yemin töreninin sonuna doğru bazı HDP milletvekilleri ile salondan ayrıldı. Durmuş Yılmaz, birleşimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni için, bugün saat 16.30’da toplanmak üzere kapattı.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce