|

15 Temmuz şehidine mezarı başında doğum günü

FETÖ'cü hainler tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında şehit olan Batuhan Ergin, için mezarı başında doğum günü düzenlendi. Anne Deniz Ergin, "Oğluma verdiğimiz doğum günü sözünü tuttuk. Mekanı cennet olsun" dedi.

Yeni Şafak ve
17:42 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 17:46 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak
15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin'e mezarı başında doğum günü düzenlendi.
15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin'e mezarı başında doğum günü düzenlendi.

Askerden geldikten üç buçuk ay sonra 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Batuhan Ergin'in için ailesi Ortaköy Mezarlığında bulunan kabri başında doğum günü düzenledi. Dualar eşliğinde yapılan doğum gününe şehidin annesi Deniz Ergin, babası Ahmet Ergin, ağabeyi Berke Ergin ve arkadaşları katıldı.



"Sözümüzü tuttuk"


Oğlunun 21'inci yaş gününü askerde olduğu için kutlayamadıklarını söyleyen anne Deniz Ergin, "Oğlum 21'inci yaş gününde askerde olduğu için kutlayamadık. Ancak kendisine 22'inci yaş gününü güzel bir organizasyonla kutlayacağımıza dair söz vermiştik. Oğlum şehit olmasına rağmen sözümüzü tutarak doğum gününü kabri başında kutluyoruz. Hem benim oğlum hem de diğer şehit olan çocuklarımız vatan için canlarını ortaya koydular. Şuan burada rahatça nefes alabiliyorsak bunu Batuhan ve Batuhan gibi nice şehitlerimize borçluyuz. Allah hepsine rahmet eylesin" dedi.






"Vatana sahip çıkmaya geldik"


Oğlunun kabri başında gözyaşlarını tutamayan baba Ahmet Ergin, "Kendisi aramızda olmasa da biz arkadaşları ve sevenleriyle oğlum Batuhan'ın doğum günü kutluyor onu dualarla anıyoruz” dedi. Derbe gecesi yaşananları da anlatan baba Ergin, “Batuhan arkadaşlarıyla beraber dereboyu caddesine indiği zaman market ve bakkaların önünde kuyruk oluşturan kişilere tepki gösterdi.Kendilerine aldığınız ekmek bitmeyecek mi?. Bugün vatan müdafası ekmekten daha önemli" diye uyarmıştı.15 Temmuz şehitler köprüsünde çekildiği bir fotoğrafın altına "Erzak almaya değil, vatanımıza sahip çıkmaya geldik” diye not düşmüştü. Bizde o yazıyı mezar taşına yazdırdık" diye konuştu.




#Batuhan Ergin
#Ahmet Ergin
#Deniz Ergin
#FETÖ
7 yıl önce