|

2 hakim itirafçı oldu

İstanbul'da FETÖ'den yakalanan hakim ve savcılardan biri olan Y.D. itirafçı oldu. M.Ç. isimli başka bir hakimin ise hakkında tutuklama talep edilince itirafçı olmak istediği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 21:19 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, HSYK kararıyla açığa alınan ve kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları tespit edilen hakim-savcılara yönelik yürütülen soruşturmada 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.



26'SI GÖZALTINA ALINDI


İstanbul'daki adliyelerde görevli 30 hakim-savcıdan 26'sı gözaltına alınırken, 4 şüpheli hakim-savcı adreslerinde bulunamadı. Gözaltındaki şüpheli hakim savcılardan 19'u, savcılık ifadelerinin ardından “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından 7 şüpheli hakim-savcı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir kadın hakimin ise hamile olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldığı öğrenildi.



ŞÜPHELİ İMAMI YAKALATTI


Yakalanan hakimlerden Y.D. itirafçı oldu. Y.D.'nin ifadesinde, kendisini Adalet Bakanlığı müfettişi olarak tanıtan bir kişinin kendisinden HSYK seçimleri için oy istediğini ve kendisinin telefonuna 'Sana bir jest yapacağım, Apple Store'den uğraşma ben sana yüklerim' diyerek ByLock uygulamasını kurduğunu söyledi. Hakim Y.D.'nin ifadesi üzerine, İstanbul'dan Malatya'ya oradan da Sivas'a kaçan şüpheli imam yakalanarak İstanbul'a getirildi. İtirafçı olan Y.D.'nin durumu, adını verdiği şüphelinin ifadesine göre belli olacak.



TUTUKLANMAKTAN KORKTU


Öte yandan gözaltına alınan M.Ç. adlı bir hakimin, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği, M.Ç.'nin bu talebin ardından itirafçı olmak istediği öğrenildi. Savcılık, bunun üzerine M.Ç.'nin ek ifadesine başvurdu.


#FETÖ'
#Hakim
#İtirafçı
8 yıl önce