|

2. Rekabet Kongresi 8 Kasım'da

Sektörel Dernekler Federasyonu ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu'nun ortaklaşa düzenlediği “2.Rekabet Kongresi”, 8 Kasım 2006 tarihinde başlıyor.

Anka
00:00 - 30/10/2006 Pazartesi
Güncelleme: 12:56 - 30/10/2006 Pazartesi
Yeni Şafak
2. Rekabet Kongresi 8 Kasım'da
2. Rekabet Kongresi 8 Kasım'da

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu'nun (REF) katkısıyla düzenlenen “2. Rekabet Kongresi”, 8 Kasım 2006 tarihinde Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilecek.


AÇILIŞ KONUŞMASINI ALİ ÇOŞKUN YAPACAK

Türkiye'nin verimliliğe dayalı olarak rekabet gücünü artıracak stratejilerin saptanması sürecine katkıda bulunması hedeflenen kongrenin bu yılki teması “Rekabet Gücü ve İnovasyon” olarak belirlendi.


Açılış konuşmalarını Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, REF Direktörü Prof. Dr. Gündüz Ulusoy ve SEDEFED Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aykar'ın yapacağı kongrede, Dr. Partha Ghosh “Küresel Ekonomi'de Türkiye'ye Olan Güveni Artırmak: “Stratejik Gereklilikler” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.


Ayrıca, IBM İş Değeri Enstitüsü'nün Avrupa Orta Asya Afrika Bölgesi Direktörü olan Peter J. Korsten, dünya çapında 765 CEO ile yüzyüze görüşülerek yapılmış bir araştırmanın, inovasyon bağlamında anlamlar taşıyan sonuçlarını açıklayacak.



ARUP Öngörü ve İnovasyon Birimi Direktörü Prof. Dr. Chris Hartwick Luebkeman ise, Dünya'daki değişimi yönlendiren güçlere değinerek, dünyanın bugün nerede olduğu gösteren ve 5 yıl sonra nerede olacağını öngören 4 muhtemel küresel kalkınma senaryosu hakkında katılımcılara bilgi verecek.


Kongrede ayrıca , “İnovasyon: Türk Sanayi İçin Geçici Bir Rekabet Avantajı mı, Yoksa Yeni Bir Yaşam Biçimi mi?” konulu bir panel oturumu düzenlenecek.


Moderatörlüğünü Dr. Yılmaz Argüden'in yapacağı panele; Akkök Holding CEO'su Mehmet Ali Berkman, Sabancı Holding CEO'su Ahmet Cemal Dördüncü, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Karakelle, AVEA CEO'su Cüneyt Türktan ve Borusan Holding CEO'su Agah Uğur katılacak.


18 yıl önce