|

3 gün daha sürecek

İstanbul’da belirli aralıklarla etkili olan gök gürültülü şiddetli yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı evleri su bastı, sürücüler alt geçitlerde mahsur kaldı. Peş peşe çakan şimşekler İstanbul semalarını aydınlatırken, Meteoroloji, sağanak yağışın pazartesi gününe kadar süreceği uyarısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:37 - 29/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul'u etkisi altına alan yağmur ​3 gün daha sürecek
İstanbul'u etkisi altına alan yağmur ​3 gün daha sürecek

İstanbul' şiddetli yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Önceki gece şimşek ve gök gürültüsünün ardından yaklaşık 2 saat etkili olan sağanak yağışla beraber yıldırım ve şimşekler gökyüzünü aydınlattı. Yağış esnasında rögarların taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yoğun yağış nedeniyle bazı sürücüler alt geçitlerde oluşan su birikintilerinde mahsur kaldı. Vatandaşların imdadına itfaiye ekipleri yetişti.


Araçlarının üstüne çıkan sürücüler itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Kadıköy D-100 kara yolu Uzunçayır Köprülü Kavşağı'nda derin su birikintileri oluştu. Bundan dolayı ilerlemekte zorluk çeken araçlar nedeniyle trafik felç oldu. Bazı araçlar, motorlarına su girmesi yüzünden arızalanarak yolda kaldı.


İSTANBULLULARA UYARI

Kağıthane'deki Sadabad Polis Merkezi'ni de su bastı. Şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle kentin birçok noktasında ağaçlar yola devrildi. Üsküdar'da yoğun yağış nedeniyle kayganlaşan yolda bir araca çarparak savrulduktan sonra çelik bariyerin saplandığı otomobilin sürücüsü yaralandı. Olumsuz hava şartları hava trafiğini de etkiledi.


Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına inemeyen Türk Hava Yollarına (THY) ait yolcu uçaklarından üçü, Yenişehir Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışın üç gün daha etkili olacağını belirterek, İstanbulluları uyardı. AKOM'dan yapılan açıklamada da yağışın özellikle Kartal, Maltepe, Kadıköy, Fatih ve Beşiktaş ilçelerinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

#İstanbul
#Yağmur
#Hava durumu
6 yıl önce