|

3 subaya 3’er kez müebbet

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, 3’ü subay 70’i Hava Harp Okulu öğrencisi olmak üzere 75 sanığın yargılandığı davada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar eski yüzbaşı Mesut Metin Kazancı, eski teğmenler Harun Ay ve Burhanettin Koyuncu hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını, diğer tüm sanıklar hakkındaki dosyanın ise ayrılmasını talep etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:27 - 16/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Darbe girişiminin hemen  ardından 
Hava Harp Okulu ve laojmanlarına 
yönelik operasyon yapılmıştı.
Darbe girişiminin hemen ardından Hava Harp Okulu ve laojmanlarına yönelik operasyon yapılmıştı.

Duruşma salonuna girmek isteyen ve şüpheli hareketler sergileyen kişi gözaltına alındı

ÖĞRENCİLERİN DOSYASI AYRILDI

Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Kuş, davanın esasına ilişkin mütalaasının hazır olduğunu söyledi. Mütalaada, iddianamedeki içeriğin aynen tekrarı ile birlikte, tutuklu sanıklar olarak yargılanan eski 3 subayın haricindeki ikisi er, 69’u öğrenci olmak üzere toplam 72 sanık hakkındaki dosyanın ayrılması talep edildi.

ORGANİK BAĞ!

Sanıkların FETÖ'yle organik bağının bulunduğu kaydedildi. Sanıklar Yüzbaşı Mesut Metin Kazancı, teğmenler Harun Ay ve Burhanettin Koyuncu hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen mütalaada, bu sanıklar hakkında ayrıca 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına verilmesi öngörüldü. 

#15 Temmuz
#Harp Okulu
#FETÖ
7 yıl önce