|

5 bin avroya sahte pasaport

Terör örgütlerine sahte pasaport hazırlayan Erkan Ç. yakalandı. Şüphelinin, 5 bin euroya sahte pasaport yaptığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:34 - 8/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Terör örgütlerinin firari üyelerine sahte pasaport temin ediliyordu.
Terör örgütlerinin firari üyelerine sahte pasaport temin ediliyordu.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık takibin ardından, terör örgütü firarilerine ve suç çevrelerine sahte pasaport düzenleyen Erkan Ç.'nin imalathaneye çevirdiği Avcılar'daki evine operasyon düzenledi.

Tek başına adeta şebeke gibi çalışan şüphelinin, uyuşturucu ve cinayet dahil 7 ayrı suçtan arandığı öğrenilirken, sahtecilik işini tutuklu bulunduğu dönemde cezaevinde tanıştığı sahtecilerden öğrendiği belirlendi. Erkan Ç.'nin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), DEAŞ, PKK, ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin firari üyelerine sahte pasaport temin ettiği tespit edildi.

Adreste yapılan aramada, Yunanistan, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelere ait sahte pasaportlar, başka kişiler üzerine düzenlenmiş nüfus cüzdanları, sürücü belgeleri, sahte diplomalar, tapu senetleri ve sayıda sahte belge yapımında kullanılan malzemeler ile pompalı tüfek ele geçirildi. Erkan Ç’nin 300 TL’ye kimlik hazırladığı, 3 ile 5 bin euro arasında da sahte pasaport yaptığı tespit edildi.

POLİS TAKİBİ SÜRDÜRECEK

Emniyetteki işlemlerin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edilen zanlı Erkan Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#PKK
#FETÖ
#İstanbul
6 yıl önce