|

5 bin öğrenciye burs müjdesi

LGS sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından öğrencileri tercih heyecanı sardı. 13 Temmuz’a kadar işlemlerin devam edeceğini belirten ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu, “Sınav sonuçlarına göre yüzde 10’luk başarı dilimine giren 5 bin öğrenciye, ortalama 250 lira burs vereceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:25 - 5/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu

Liselere Geçiş Sınavı'yla (LGS) öğrenci alacak okullara tercih tarihi 13 Temmuz'da son bulacak. Yeni dönemde imam hatip okullarının tercih edilmesi yönünde çağrıda bulunan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu, "İmam Hatip Derneği olarak tercih edilmek en büyük dileğimiz. 2012 yılından bu yana imam hatiplerin önündeki engeller kalkmaya başladı. Okullar, hem pozitif bilimler hem de manevi bilimler alanında önemli mesafe kat etti. Dil eğitimi konusunda da önemli adımlar atıldı. Sadece İspanyolca eğitim veren okullar var. Bu gelişmeler tercih nedeninin başından geliyor" dedi.

ENGELLİ VE YETİM ÇOCUKLARA DA BURS

Sınav sonuçlarına göre yüzde 10'luk başarı dilimine giren 5 bin öğrenciye burs vereceklerini açıklayan Bekiroğlu, "Bunu paydaş STK'lar ile organize ediyoruz. 250 lira ortalaması ile burs sağlanacak" dedi. Öğrencilerin yüzde 90'lık kısmı için de çalışma yürüteceklerini açıklayan Bekiroğlu, "Biz 500 derneğin çatı kuruluşuyuz. Engelli, yetim çocuklar için çeşitli burs imkanları hazırlıyoruz. Özellikle kendi bağlamında yetenekli çocuklar için sportif faaliyetler, kültürel çalışmalar organize ediyoruz” dedi. 319 imam hatip proje okuluna dikkat çeken Bekiroğlu, "Toplam 120 bin öğrenci sınavlı okula girecek, bunun 28 bini imam hatipli olacak" şeklinde konuştu.

BİLİM KAMPI'NDA 100 ÇOCUK

ÖNDER bünyesinde150 Z kütüphane kurulduğunu açıklayan Bekiroğlu, "Çocukların hem görsel hem de zihinsel gelişimini sağlamak için çalışıyoruz. ÖNDER olarak yaz döneminde tematik kamplar gerçekleştiriyoruz. Sportif ve bilimsel içerikli kamplarımız öğrencilerin büyük beğenisini topluyor. Önümüzde süreçte bir bilim kampı gerçekleştireceğiz. Malatya'dan 100 öğrenci gelerek, İstanbul'daki teknoparkları, Türk Hava Yolları'nı gezecek. Teknoloji ve bilim uzmanlarınca verilen konferansları izleyecek" diye konuştu.

  • İmam hatip seçme zorunluluğu yok
  • Her öğrencinin tercihler sırasında 15 okul seçme hakkının bulunduğunu anlatan Bekiroğlu, “Öğrencilerin imam hatip seçme zorunluluğu varmış gibi bir algı yürütülüyor. Böyle bir şey kesin olarak yok. Bu algıyı oluşturmak isteyenler, oturup sistemi deneyebilirler. Yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okul seçimi var. Yerel yerleştirme türünde kendi ikamet adresi içerisindeki 3 farklı okul türünden de seçim yapma şansı bulunuyor. Merkezi yerleştirmede ise aynı türden istediği 5 okulu seçebilir. Biz çocuklarımızın imam hatipleri seçmesini arzu ederiz. Ancak zorla ve baskıyla bir çocuğun imam hatibe yazdırılmasına en başta biz karşı çıkarız” dedi.
#LGS
#Burs
#Öğrenci
6 yıl önce