|

525 okul belli

Paralel örgütün dünya genelinde 525 okulu var. Yetkililer, FETÖ’nün şer yuvalarıyla ilgili 102 ülkeyle ayrı ayrı temasa geçip uyarılarda bulunuyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:19 - 8/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında ülke içinde birçok soruşturma ve dava sürerken, güvenlik birimleri paralel örgütün yurtdışındaki şer yuvalarını da gözlem altına aldı. Örgütün en önemli finans kaynakları arasındaki 'cemaat kolejleri'nden hangi ülkede kaç tane var, tek tek tespit edildi. Buna göre FETÖ'nün 102 ülkede 525 okulu bulunuyor. Bu okullardaki usulsüz işlemler, öğretmen atamaları ve parasal kaynaklar inceleniyor. FETÖ için 'himmet' adı altında toplanan kayıtdışı paralar da çeşitli şirketler üzerinden sözkonusu okullara gönderiliyor ve bu okullar üzerinden aklanıyor. Bu yolla şimdiye dek ne kadar paranın aklandığı araştırılıyor. Yetkililer, FETÖ okullarının faaliyet gösterdiği 102 ülkenin yetkilileriyle temasa geçti; şer yuvalarında kara para aklandığı anlatılarak uyarılarda bulunuldu.



Asya'da 205


Paralel örgüte ait 205 okul 31 Asya ülkesinde faaliyet gösteriyor. Bu ülkeler Afganistan, Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Filipinler, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hong Kong, Irak, Japonya, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Laos, Malezya, Moğolistan, Pakistan, Rusya, Singapur, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tayland, Tayvan, Ürdün, Vietnam ve Yeni Zelanda. FETÖ'nün buralarda anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve dil okulları olmak üzere 205 okulu var.



Avrupa'da 32 ülke


FETÖ'nün 32 Avrupa ülkesinde 120 okulu mevcut. Bu ülkeler Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, KKTC, Kosova, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Moldova, Norveç, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovekya ve Ukrayna'dan oluşuyor.



En çok ABD'de


Amerika kıtasında ABD, Arjantin, Brezilya, Ekvador, Kanada, Meksika, Şili ve Venezuela'da paralel örgütün 149 okulu bulunuyor. Örgütün yurtdışında en fazla okulunun bulunduğu ülke ise ABD. Amerika'nın Miami, New York, Washington, Los Angeles, Arkansas, Lousiana, New Mexico, Oklahoma, Tennessee, Texas, Chicago bölgelerinde FETÖ'ye bağlı 138 adet ilkokul, lise ya da üniversite bulunuyor.



Afrika'da 54 okul


Afrika kıtasında ise Angola, Benin, Burkina Faso, Fas, Fildişi Sahili, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Güney Afrika, Kenya, Kongo, Libya, Madagaskar, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Raunda, Somali, Sudan, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Yemen ve Zambiya'da paralel örgüte ait 54 okul bulunuyor. Birçok yerde FETÖ okullarının hangi kişi veya kurumlar üzerinden açıldığı bilinmiyor. Bazı paralel okulların sahibinin 'okul müdürü' ya da 'vakıf' olarak gösterildiği biliniyor.






#Paralel örgüt
#Fetullahçı Terör Örgütü
#cemaat okulları
8 yıl önce