|

7 Şubat ihanetine operasyon

FETÖ’nün devlete karşı ilk ayaklanması olan ve 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı ve bazı MİT görevlilerin ifadeye çağrılmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 03:08 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Sadrettin Sarıkaya - Yurt Atayün
Sadrettin Sarıkaya - Yurt Atayün

Soruşturma kapsamında aralarında Fetullah Gülen, örgütün ‘MİT imamı’ Murat Karabulut, eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Serdar Bayraktutan, Oğuzhan Ceylan ve Erol Demirhan, eski savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar, gazeteci Mustafa Gökkılıç ile avukat ve eski MİT mensuplarının da aralarında bulunduğu 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

10’U CEZAEVİNDE

Şüphelilerden 5’inin firari olduğu, 10’unun ise FETÖ kapsamında başka dosyalardan tutuklu bulunduğu belirlendi. Emniyet ekipleri, 9 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında gazeteci Mustafa Gökkılıç’ın da bulunduğu 6 şüpheli yakalanırken, 3 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor. Bu arada cezaevinde bulunan ve hakkında işlem yapılması istenen 10 şüphelinin emniyet müdürlüğüne getirilmesi istendi.


MİT’TEKİ KÖSTEBEK

Gözaltı listesinde bulunan isimlerden en dikkat çekeni ise Sadrettin Sarıkaya’nın teşkilat içindeki gizli köstebeği eski MİT Etnik ve Bölücü Faaliyetler Şubesi’nin Müdürü Aykut Akbulut oldu. O dönemde MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nda görev yapan Akbulut’un, FETÖ savcısı Sadrettin Sarıkaya ile 117 kez telefon irtibatı kurduğu soruşturma dosyasında yer aldı.

SARIKAYA HÜCRE EVİNDEN ÇIKTI

Gözaltı listesinde bulunan isimlerden Yurt Atayün, Hakan Fidan’ın ifadeye çağırılmasından sonra görev yeri değiştirilmişti. Atayün’ün yerine o dönem yine bir FETÖ üyesi Ömer Köse getirildi. Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran savcı ise Sadrettin Sarıkaya oldu. Sarıkaya, “Selam Tevhid” kumpasında imzası bulunduğu gerekçesiyle 2015’te açığa alındı. 15 Temmuz’dan sonra saklandığı hücre evinde yakalandı.

#FETÖ
#MİT Krizi
6 yıl önce