|

98 banka hesabı varmış

Para karşılığı Mossad’a bilgi sattığı için gözaltı alınan eski polis şefi Hamza Turan Ayberk’in 63 aktif, 35 de kapatılmış hesabı olduğu tespit edildi. Savcılık Ayberk’in bu kadar hesapla faaliyetlerini gizlemek istediğine dikkat çekti. 75 hesabı bulunan eski polis memuru Ömer Burak Gezer’in kendi hesapları arasında ise sadece 2023’te 279 milyon lira ve 9 milyon 685 bin dolarlık (yaklaşık 310 milyon lira) para transferi gerçekleşti.

Şahin Şen
04:00 - 9/03/2024 Cumartesi
Güncelleme: 02:50 - 9/03/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Hamza Turhan Ayberk
Hamza Turhan Ayberk

İsrail istihbaratına bilgi satan aralarında eski polis amiri ve özel dedektif olan Hamza Turhan Ayberk’in de olduğu 7 Mossad ajanı adliyeye sevk oldu. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 7 ajandan 6'sı tutuklandı, 1'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ajanların sevk yazısında şok bilgilere yer verildi. Sevk yazısında İsrail İstihbarat Mensubu Victoria kod adlı kişinin Hamza Turhan Ayberk’le ilk teması 2019’da sağladığı vurgulandı.

2022 YENİ AJAN DEVRALDI

Victoria’nın Eylül 2020’de Ayberk’i Robert ve Andrea kod adlı 2 MOSSAD ajanı ile tanıştırdığı da belirlenirken, Victoria’nın Ayberk’in imkan ve kabiliyetini test etmek için deneme görevleri verdiği, ilerleyen süreçte Victoria, Andrea ve Robert’in İsrail dış politikasına ve ulusal çıkarlarına tehdit olarak algıladığı şahıslar ile şirketler hakkında araştırma yapması doğrultusunda Ayberk’i talimatlandırdığı ortaya çıktı. Ayberk’in Victoria tarafından Temmuz 2022’de Marc kod adlı MOSSAD ajanına devredildiği, Marc’ın Ayberk’i Türkiye dışında da kullandığı anlatıldı.

PARA BİTCOİN'LE GELDİ

Dosyanın birinci şüphelisi Hamza Turhan Ayberk’in 63’ü aktif 35’i kapatılmış banka hesabının bulunduğu, aldığı paraları gizlemek için böyle bir yola başvurduğu dile getirildi. Mossad ajanı Victori ile Ayberk’in bir süre sonra ödemeleri Bitcoin'le yapmak üzere anlaştıklarına vurgu yapılan yazıda Ayberk'e ait şirketin kayıtlarına göre yaklaşık 1 milyon para çıkışının, 4 milyon para girişinin olduğu da tespit edildi.

ONLARCA HESAP AÇMIŞLAR

Şüphelilerden İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığında memur olan Mehmet Yetimova’nın 24’ü aktif 12’si kapatılmış banka hesabının bulunduğu, Ayberk’in Yetimova’nın hesaplarına 59 bin 501 lira, kripto hesabına ise 38 bin lira para gönderildiği belirlendi. Sevk yazısına göre polis memuruyken istifa eden ve bir çok adli suçtan kaydı bulunan Ömer Burak Gezer'in 45’i aktif 30’u kapatılmış olmak üzere 75 banka hesabının bulunduğu belirlendi. Gezer’in kendi hesapları arasında ise sadece 2023’te 279 milyon lira ve 9 milyon 685 bin dolar (yaklaşık 310 milyon lira) para transferi gerçekleştirildiği tespit edildi. FETÖ’de ihraç olmuş eski polis İsmail Kaya’nın 36, yine ihraç polis Özkan Şahin’in de 70 banka hesabının olduğu, diğer şüphelilerle ortak baz kaydının olduğu dile getirildi.



#FETÖ
#MOSSAD
#Hamza Turan Ayberk
2 ay önce