|

Ağır darbe

Güvenlik güçlerinin Varto, Nusaybin, Dargeçit, Silvan, Silopi, Cizre, Sur, Derik ve İdil’de düzenlediği operasyonlarda terör örgütü PKK’ya ağır darbe vuruldu. Yaklaşık bin 250 teröristin öldürüldüğü operasyonlarda, kapatılan çukur ve kaldırılan barikat sayısı 2 bin 300’ü aştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2016 Pazar
Güncelleme: 02:43 - 6/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden teröristlerin kentlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasakları doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlarda terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu. Temmuzdan bu yana Muş'un Varto, Mardin'in Nusaybin, Dargeçit, Derik ile Diyarbakır'ın Silvan, Sur, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinde devam eden operasyonlarda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı yaklaşık bin 250 oldu.



BEŞİK VE TENCEREDE BOMBA


Kapatılan çukur ve kaldırılan barikat sayısı ise Dargeçit'te 85, Silvan'da 22, Silopi'de 788, Cizre'de 951, Derik'te 24, Nusaybin'de 52, İdil'de 174 ve Sur'da 211 olmak üzere 2 bin 307'yi buldu. Operasyonların tamamlandığı yerleşimler ile kontrolün ele geçirildiği bölgelerdeki arama tarama çalışmaları kapsamında da evlere, bahçelere ve yollara döşenen 3 bini aşkın patlayıcı imha edildi. PKK'lı teröristlerin patlayıcıları özellikle dolap, beşik, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapıların arkasına tuzaklayarak insan yaşamını hiçe saydıkları görüldü.


#Güvenlik güçleri
#Varto
#Nusaybin
#Dargeçit
#Silvan
#Silopi
#Cizre
#Sur
#Derik
8 yıl önce