|

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında silahlı saldırı

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada silahlı saldırı düzenlendi. Yeniay'ın, Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında uzun namlulu silahla ve tabancayla düzenlenen saldırı sonucu bir kişi yaralandı. Olaya ilişkin paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyı lanetleyerek, "Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır." dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı paylaşımda saldırıyla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatıldığını belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırıyı lanetleyerek olayla ilgili Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Öte yandan saldırı anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde SUV model bir araçla gelen saldırganların ateş açarak olay yerinden uzaklaştığı görüldü.

Semih Bozkuş
18:03 - 10/02/2024 Cumartesi
Güncelleme: 07:10 - 11/02/2024 Pazar
Yeni Şafak
Aziz Yeniay'ın seçim programında silahlı saldırı.
Aziz Yeniay'ın seçim programında silahlı saldırı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Uzun namlulu silahlarla ve tabancayla yapılan saldırı sonucunda bir vatandaş yaralandı.

Ayrıca, olayı çevredeki bir güvenlik kamerası kaydetti. Görüntülerde, olay yerine gelen beyaz aracın camından çıkan şüphelilerin ateş ettiği tespit edildi. Ardından aracın buradan uzaklaştığı görüldü.



Alınan bilgiye göre, Yeniay'ın, Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında, beyaz bir araçla olayla yerine gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 32 yaşındaki E.G.D. yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Yaralı E.G.D, yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, olaya karışan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Öte yandan, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir." denildi.



Aziz Yeniay'dan tvnet'e açıklamalar: Kardeşliğimiz sürecek

Küçükçekmede'deki hain saldırıya ilişkin Aziz Yeniay tvnet'e açıklamalarda bulundu.

tvnet canlı yayınına telefonla bağlanan Yeniay, saldırganların öncesinde keşif yaptığını ve planlarında gecikme olduğu için paniğe kapıldıklarını belirterek, olayın menfur bir saldırı olduğunu söyledi.

Saldırıyla birlik ve beraberliğin bozulamayacağının altını çizen Yeniay, "Şu an burada kardeşlik havası var. Terörün amacının ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ülkede silecek tek bir Türk vatandaşı yoktur. İtler istedi diye atlar ölmez. Bu demokrasi şölenini büyük bir barış içerisinde kenetlenerek herkesi kucaklarız." dedi.

Yeniay, tvnet'te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir dernek ziyaretimizi gerçekleştirdik ve tamamlamak üzereydik. Ve artık yavaş yavaş programı bitirip çıkmak üzereyken maalesef bu menfur saldırıyla karşı karşıya kaldık. Tabii gördüğümüz şey şu ki sonradan da kayıtlardan bakıyoruz. İki ya da üç defa orada tur ataraktan kuvvetle muhtemel dağılmamızı bekliyorlardı. Ve dolayısıyla da gecikme olunca bir panik ortamı içerisinde sokağın içerisinde yaylım ateşinde bulundular. Doğal olarak o anda anlık bir panik toplantı esnasında yaşandı. Ancak herhangi bir kişinin orada ayrılması, kaçması ya da bölgeyi terk etmesi bizim açımızdan söz konusu değildi. Ve maalesef bugünkü günün sonunda açık olaraktan şunu söyleyebiliriz. Tek gündemimiz var. Bir kız evladımız başından ağır yaralandı. Ona Allah'tan şifalar diliyoruz. Ve tek duamız bir an önce sağlığına kavuşmasıdır." dedi.

Olay bir terör saldırısı mıydı?

Saldırının bir terör saldırısı ya da bir şahsa yönelik olup olmadığı sorusuna da cevap veren Yeniay, "Ben terör uzmanı değilim. dolayısıyla da belki terör uzmanları bunu daha net değerlendireceklerdir. Şimdi bir araçla plakasız bir araçla üç defa keşif yapılan, maskeli şahısların, otomatik silahlarla taradığı yeri nasıl tanımlamak gerekir? Onun adını ben söyleyemiyorum. O yüzden de zaman zaman basit cümlelerle, 'efendim bu olayın adı şuydu' diye maalesef talihsiz açıklamalar yapılıyor. O yüzden de ben aracılığınızla şunu bir kez daha söylemek istiyorum. Sayın Bakanımız olay mahallinde. Emniyet müdürümüz olay mahallinde. Bizler oradayız. Bizlerin bilgi alamadığı yerde o açıklamayı yapan insanlar acaba saldırı yapanlardan mı haber aldılar da bunun oradaki topluluğa yönelik olmadığı beyanatlarını veriyorlar. Bu kadar siyasi beceriksizlik ve siyasi körlük başka cümleler kurmak istemiyorum şu aşamada. Çünkü olay aydınlatıldıktan sonra arkasında önünde kimler var? Amaçları neydi? Ülkeyi nereye sürüklemek istedikleri biraz daha net ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

"Bu ülkede silecek bir tek Türk vatandaşı yoktur"

Bulundukları bölgede şu an bir kardeşlik havası bulunduğunu ve bunun pekişeceğini söyleyen Aziz Yeniay, "Terörün amacının ne olduğunu hepimiz bilen insanlarız. O yüzden de panik ve korku yarataraktan insanları sindirmek. Kusura bakmayın. Bu ülkede silecek bir tek Türk vatandaşı yoktur. Bir millet ferdi yoktur." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla da biz yolumuza bakıyoruz. Şu anda seçimi farklı alacağımız kanaatindeyiz. Aslında bunun emareleri olaraktan da görüyoruz. Onu da ayrıca ifade edeyim. O yüzden de ifade etmem gerekir. Efendim itler istedi diye atlar ölmez. Biz isteseniz de istemeseniz de bu demokrasi şölenini büyük bir barış içerisinde, büyük bir coşku içerisinde ve de ve de kardeşlik duygusuyla kenetlenerek dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın herkes bizim kardeşimizdir yeter ki bu ülkeyle problemi olmasın. Yeter ki bayrakla problem olmasın. Yeter ki devletle problemi olmasın. Herkesi kucaklarız ve kucaklıyoruz. Yarın yine aynı şeyi yapacağız. İlk defa o bölgeye gitmiyoruz. Ben o bölgede geçmişte on yıl belediye başkanlığı yaptım. Beni tanıyan insanlar çok iyi tanırlar. O yüzden insanların dilinden, dilinden, ırkından, mezhebinden dolayı, cinsiyetinden dolayı bir tavır göstermediğimi, milletin hak kavramının, adalet kavramının gereğini yerine getirdiğimi çok iyi bilirler. O yüzden de bir kez daha ifade edeyim. Bu gerçekten menfur bir saldırı talihsiz bir saldırı. Maalesef bu saldırının hedefinde sokaktan geçen günahsız bir kızımız bugün ağır yaralı ve can mücadelesi veriyor. Biz burada şifa dileğinden başka bir şeyde talepte bulunamayız. Bugün tek gündemimiz bizim o kardeşimizin bir an önce şifaya kavuşmasıdır. Gerisi zaten emniyetimizin, devletimizin işidir. Onlar gereğini yapacaklardır. Çok teşekkür ediyoruz. Biz de yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz."



Yaralı vatandaşın sağlık durumu

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda yaralanan vatandaşın sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı.

Sosyal medya platformu X'teki hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, başından ağır yaralanan vatandaşın beyin ameliyatının tamamlandığını ancak durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Bakan Koca yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Beyin ameliyatının devam ettiği bilgisini verdiğimiz, İstanbul Küçükçekmece’de silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımızın operasyonu tamamlanmış olup, kendisi yoğun bakıma alınmıştır. Ameliyat sonrası hastamızın durumu ciddi olup yakından takip edilmektedir. Tekrar acil şifalar diliyorum."


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırıyı lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aziz Yeniay'ın seçim programında düzenlenen silahlı saldırıyı lanetleyerek, "Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Yeniay'ın seçim çalışmaları kapsamındaki ziyaretinde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

X hesabından yaptığı paylaşımda silahlı saldırıyı lanetleyen Erdoğan, seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade edilmeyeceğini belirterek, "Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır."

Bakan Yerlikaya: Tahkikat başlatıldı

Saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamada bulundu.

X hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya, Kanarya Mahallesi'nde Aziz Yeniay'ın katıldığı programda uzun namlulu silah ve tabancalarla ateş açıldığını belirterek saldırı sonucu bir kişinin yaralandığını belirtti.



Saldırıyı kınayan ve olayla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatıldığını belirten Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum."


Cevdet Yılmaz: Suçlular en kısa sürede bulunacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıyı lanetledi, yaralanan vatandaşa acil şifa diledi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyor, insanlık dışı saldırıda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Demokrasimize, birlik ve beraberliğimize yönelik gerçekleştirilen bu saldırı ile ilgili soruşturmalar derhal başlatılmıştır. Suçluların en kısa sürede bulunacağına inanıyorum. Küçükçekmece Başkan Adayımız Aziz Yeniay'a, ekibine ve tüm teşkilatımıza geçmiş olsun."

Bakan Bolat: Vahşi saldırıyı şiddetle kınıyorum

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Aziz Yeniay'ın seçim programına yönelik silahlı saldırıya lanetleyerek sorumluların adalet önüne çıkarılması için gerekli adımların hızla atılmakta olduğunu belirtti.

Vatandaşlara, Aziz Yeniay'a, ekibine ve AK Parti mensuplarına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bakan Bolat, sosyal medya hesabından paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Küçükçekmece'de seçim çalışmaları esnasında Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay ve ekibine yönelik gerçekleştirilen vahşi saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden kıymetli vatandaşımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Bu barbarca eylem, demokrasimize ve toplumsal dayanışmamıza yapılmış bir saldırıdır ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için gerekli adımlar hızla atılmaktadır. Olaya maruz kalan kıymetli vatandaşlarımıza, Sayın Aziz Yeniay, ekibi ve tüm parti mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."


Bakan Tunç: Saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Silahlı saldırıyı şiddetle kınayan Tunç, olayla ilgili Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakan Tunç, demokrasiye yönelik bu tarz kalleş saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirttiği paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır."

Bakan Yumaklı'dan saldırıya ilişkin paylaşım

Hain saldırıya ilişkin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan da açıklama geldi.

X hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yumaklı, saldırıyı lanetleyerek, "Ülkemizin huzuruna ve demokrasimize yapılan hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır." dedi.

Bakan Yumaklı yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı esnada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin huzuruna ve demokrasimize yapılan hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır."

"Demokrasimize ve halkımızın hür iradesine karşı saldırı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı paylaşımda saldırıyı lanetleyerek yaralanan vatandaşa acil şifalar diledi.

X'teki hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bayraktar, "Demokrasimize ve halkımızın hür iradesine karşı yapılan bu saldırıyı kınıyorum." dedi.

Bayraktar yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Sayın Aziz Yeniay’a seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Demokrasimize ve halkımızın hür iradesine karşı yapılan bu saldırıyı kınıyorum."

"Bu saldırı ve tehditler amacına ulaşamayacak"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Aziz Yeniay'ın seçim programına yönelik saldırıya ilişkin paylaşımda bulunarak, birlik ve beraberliğe kast eden hiçbir saldırının amacına ulaşamayacağını belirtti.

Bakan Göktaş X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Başkan adayımıza, teşkilatımıza ve yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışımızı lekelemeye çalışan, ülkemizin ve milletimizin birlik, beraberlik, huzur ve güvenine kasteden hiçbir saldırı ve tehdit amacına ulaşamayacaktır."

"Seçim sürecini kana bulamak isteyen hainler yine ortaya çıktı"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de silahlı saldırıyı lanetleyerek, "Milli iradeye ve demokrasimize yönelik yapılan hain saldırıları esefle kınıyorum." dedi.

Bakan Tekin, Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen saldırıya ilişkin X hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında 'seçim sürecini kana bulamak isteyen hainlerin yine ortaya çıktığını' ifade eden Tekin, saldırıyı lanetlediğini belirtti.

Bakan Tekin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Demokrasilerin bayramı olan seçim sürecini kana bulamak isteyen hainler, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmasında yine ortaya çıktı.

Saldırıyı lanetliyorum. Olayda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Milli iradeye ve demokrasimize yönelik yapılan hain saldırıları esefle kınıyorum."

Murat Kurum: Saldırıyı lanetliyorum

Saldırıya ilişkin AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Adayı Murat Kurum da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

X hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı lanetleyen Kurum şu ifadeleri kullandı:

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!"

"Özgür seçim ortamında sıkılan her kurşun, milli iradeye karşı yapılmış bir eylemdir"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınayarak, "Demokrasinin en önemli göstergelerinden olan özgür seçim ortamında sıkılan her kurşun, milli iradeye karşı yapılmış bir eylemdir. Bugüne kadar demokrasimizi hedef alan hiçbir eylem amacına ulaşamadı, asla ulaşamayacak." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'a seçim çalışmaları esnasında düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum.

Demokrasinin en önemli göstergelerinden olan özgür seçim ortamında sıkılan her kurşun, milli iradeye karşı yapılmış bir eylemdir. Bugüne kadar demokrasimizi hedef alan hiçbir eylem amacına ulaşamadı, asla ulaşamayacak. Emniyet güçlerimizin bu saldırının faillerini yakalayacağına ve hukukun gereğinin yapılacağına olan inancım tamdır. Saldırıda ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Birliğimize, kardeşliğimize asla zarar veremeyecekler."


Aziz Yeniay saldırıda yaralanan vatandaşı hastanede ziyaret etti

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, Küçükçekmece'de düzenlenen saldırı sonrası yaralanan Ebru Güneş'i hastanede ziyaret etti. Yeniay, "Durumu ağır olmakla birlikte yaşıyor. Şöyle söyleyeyim, gelişme olmasa operasyon devam etmez. Ameliyat devam etmez. Demek ki bir umut var. O umudu da biz dua ederek bekliyoruz" dedi.


Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Yeniay, seçim çalışmaları sırasında düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Ebru Güneş'i hastanede ziyaret etti. Hastane girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeniay, “Ortalığı karıştırmak ve bulandırmak istenen bir hadise var ama inanıyorum ki emniyet güçlerimiz en kısa zamanda failleri bulacaktır. Ve buradaki niyetin ne olduğu, bir takım sosyal medyada, şurada, burada bilgi kirliliği dolaşıyor. Arkadaşlar sabredelim. Güvenlik kuvvetlerimiz tüm güçleriyle üzerinde çalışmakta. Dolayısıyla şunu belirtmek istiyorum. Bir insan, ya da bir terör grubu, kar maskeli, 3-4 kişi birden uzun namlulu silahlarla nasıl bir olay gerçekleştirir. İlk baktığımızda tablo bu. Dolayısıyla da iddia etmemiz, şuraya yöneliktir demek sadece ve sadece basit bir açıklamadan ibaret olur. O yüzden de şu anda olayı çarpıtmayalım. Bugün tek dileğimiz var kızımızın şifa bulması, hayati tehlikeyi atlatmasıdır. Onun için dua edeceğiz. Bütün Küçükçekmece halkına, İstanbul halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Çünkü bu tip olaylar biliriz ki; terör dediğimiz şey beslendiği yer korku ve paniktir. Buna prim vermeyeceğiz, korkmayacağız. Kararlı bir şekilde sahada olacağız. Hedef her neyse, kimse hiç önemli değil. Dolayısıyla bu manada biz bugün bir demokrasi şenliği içerisinde kampanya yürütürken, böyle bir vakayla, böyle bir hadiseyle karşı karşıya kalmak gerçekten üzüntü verici. Tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve kızımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda doktorlarımız kurtaracaktır. Tek temennimiz bugün bu. Başka gündemimiz yoktur" şeklinde konuştu.

"Gelişme olmasa operasyon devam etmez"

Hastaneden çıkışta Ebru Güneş'in durumu ile ilgili bilgi veren Yeniay, “Durumu ağır olmakla birlikte yaşıyor. Şöyle söyleyeyim, gelişme olmasa operasyon devam etmez. Ameliyat devam etmez. Demek ki bir umut var. O umudu da biz dua ederek bekliyoruz. Rabbim inşallah şifasını verecek. Çünkü bugün tek gündemimiz var, kızımızın hayatta kalması. Acil şifalar diliyorum. İnşallah Rabbim, Türk halkına ve ailesine bağışlayacaktır" ifadelerini kullandı.




#Aziz Yeniay
#Silahlı Saldırı
#Küçükçekmece
3 ay önce