|

Aleviler üst kurul istedi

Hükümet, Alevilerin sorunlarını çözmek için çalışmalarını hızlandırdı. AK Partili Üstün, Alevi temsilcilerini kabul etti, “Çözüme ulaşmakta kararlıyız” mesajı verdi. Aleviler de teşkilatlanmaya yönelik üst kurul talebinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:23 - 27/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Hükümet, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi çerçevesinde Alevilerin sorunlarını çözmek için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Adalet Bakanlığı bünyesinde oluşturulan “Çalışma Grubu”na paralel olarak, AK Parti'de de Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Alevi kesiminin temsilcileriyle buluştu. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede Üstün, “Sorunlarınızı, sizin çözüm


önerileriniz doğrultusunda çözüme ulaştırmakta kararlıyız” mesajı verdi.



YOLUMUZ EHLİBEYT YOLUDUR


Cemevlerine statü verilmesi ve dedelerin görev yapması gibi hususlarda hassasiyetlerin konuşulduğu görüşmede Alevi kesiminin temsilcileri beklentilerini de dile getirdi. Bu kapsamda, Alevilerin teşkilatlandırılmasına yönelik olarak yakın dönemde bir “Üst Kurul” oluşturulmasını istedi. “Cemevi, Dede, Talip” gibi kavramların birbirinden ayrılmaz unsurlar olduğuna dikkat çeken bazı Alevi dedelerinin de, “Aleviliğin hukukunu kişinin imanı korur. Biz namazımızı da kılarız, cemimizi de yaparız. Bizim Dedelerimiz Resulullah'ın evlatlarıdır. Bizim yolumuz Ehlibeyt yoludur, Kur'an rehberimiz Ehlibeyt ise bizim dayanak noktamızdır” mesajı verdiği belirtildi. Dedelere ve cemevlerine statü verilmesinin Osmanlı'da da olduğu ve taleplerin benzer nitelik taşıdığını belirten heyet üyelerinin, inancı zedeleyici adımlar atılmaması konusunda Üstün'den ricada bulunduğu bildirildi.



#Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi
#AK Parti
#Aleviler
8 yıl önce