|

Alzheimer hastalarına moral evi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliğinde hayata geçirilen “Moral Evi Projesi” kapsamında yaptırılan Alzheimer Hastaları ve Yakınları Buluşma Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:05 - 29/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Şahin ve protokol, Alzheimer Hastaları ve Yakınları Buluşma Merkezi’ni açılış kurdelasını kesti ve  merkezi gezdi.
Şahin ve protokol, Alzheimer Hastaları ve Yakınları Buluşma Merkezi’ni açılış kurdelasını kesti ve merkezi gezdi.

Türkiye’de, yerel yönetimler düzeyinde bir ilke daha imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde ve hayırseverlerin desteği ile Alzheimer Hastaları ve Yakınları Buluşma Merkezi’ni hayata geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Alzheimer hastalarının kaliteli zaman geçirmesini sağlayacak gündüz yaşam merkezi kurulduğunu belirtti.

İl genelinde yaşayan Alzheimer hastalarının sosyal yaşama katılmasını amaçladıklarını dile getiren Başkan Şahin, “Türkiye’de ilk kez Engelliler Daire Başkanlığını kurarak, engellilerin hayatını kolaylaştıran çalışmalara imza attık. Bu kapsamda Gaziantep’te yaşayan Alzheimer hastaları için ‘Moral Evi Projesi’ni gerçekleştirdik” dedi.

Hastalıkta uzmanlaşmada, sosyal politikalarda ve sosyal belediyecilikte yeni bir sayfa açtıklarını kaydeden Başkan Şahin, “Down sendromlu çocukların istihdamıyla ilgili Mutlu Kafe açtık. Çölyak hastaları için Glutensiz Bir Başka Kafeyi açtık. Otistik çocuklar için Hasan Kalyoncu Üniversitesi’yle birlikta otistik merkezi açtık. Bugün de burada Uslu ailesyle birlikte Alzheimer Hastaları için Moral Evi’ni açıyoruz” diye konuştu.

İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK

Uslu ailesi adına Beyhan Uslu da, babalarından her zaman hayırlı işlerde yer almaların konusunda öğüt aldıklarını belirterek, Büyükşehir ile ortaklaşa yapılan Alzheimer Hastaları ve Yakınları Buluşma Merkezi’nin yaşlıların ihtiyaçlarına yanıt vereceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından başkan Şahin ve protokol, Alzheimer Hastaları ve Yakınları Buluşma Merkezi’ni açılış kurdelasını kesti ve merkezi gezdi.

#Gaziantep
#Fatma Şahin
#Alzheimer
5 yıl önce