|

Ankesör talimatı 2006’da

FETÖ’nün Jandarma’daki imamlarından Orhan B., askerlerle ankesörlü telefondan haberleşme talimatının 2006 yılında verildiğini anlattı. Şüpheli B., FETÖ karşıtı askerlere kumpas kurularak uygunsuz görüntülerinin kayda alındığını ve internet sitesinde yayımlanarak ihraç edilmelerinin sağlandığını belirtti.

Osman Özgan
04:00 - 30/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:26 - 30/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
FETÖ mensupları ankesörlü telefondan haberleşme talimatını 2006 yılında almışlar.
FETÖ mensupları ankesörlü telefondan haberleşme talimatını 2006 yılında almışlar.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ankesörlü-kontörlü telefon soruşturmalarıyla Jandarma’daki mahrem imamlar da tespit ediliyor. Son olarak şüpheli askerlerin ifadeleriyle deşifre edilerek yakalanan mahrem imam Orhan B. de itirafçı olarak örgütün kumpaslarını anlattı.

Savcı Ali Alper Saylan tarafından “FETÖ üyesi olmak” suçundan düzenlenen iddianamede,
şüpheli B.’nin 20’den fazla örgüt üyesini fotoğraflarından teşhis ettiği belirtildi. 1996 yılında FETÖ ile tanıştığını,
2006’da ise mahrem yapılanmaya terfi ettiğini anlatan “Furkan” kod adlı Orhan B., askerlerle ilgilenmeye başladıktan sonra kendisine “ankesörlü telefonla irtibat kurun” talimatı verildiğini kaydetti.

Şüpheli B., “Kara Murat kod adlı şahıs, sohbet vereceğim şahıslarla kesinlikle telefon irtibatımın olmaması gerektiğini, daha önce FETÖ içerisinde birlikte olduğum kişilerle görüşmeyeceğimi, bundan sonra gerçek ismimi kimseyle paylaşmamam gerektiğini ve bana Fetullah Gülen tarafından Furkan kod ismi verildiğini söyledi” dedi.

HAMDULLAH ÖZTÜRK JANDARMA İMAMIYDI

Orhan B., söz konusu tarihlerde FETÖ’nün Jandarma imamının Hamdullah Öztürk olduğunu belirtti. FETÖ’nün beyin takımında yer alan Öztürk’ün, kendileri için düzenlenen kamplara katıldığını kaydeden şüpheli
B., özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından mahrem yapı içerisinde faaliyet yürüten imamların
deşifre olmaması için çocuklarının FETÖ’ye ait okullara göndermemesi için talimat verildiğine dikkat çekti.

FETÖ’CÜ GİBİ GÖSTERİP MİT’E GÖNDERDİK

Orhan B., 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından ise FETÖ ile alakası olmayan muhafazakar askerleri FETÖ’cüymüş gibi gösterilerek MİT’e bildirildiğini anlattı. Şüpheli B., şunları söyledi:
“1
7-25 Aralık sürecinden sonra JÖAK’tan sorumlu öğretmenken grubumuzda bulunun subaylardan, birliklerinde FETÖ’cü olmayıp muhafazakar, temiz, düzgün insanları FETÖ ile irtibatlı imiş gibi gösterip, asılsız bilgiler toplanıp kendisine verilmesi istenmişti. Subayların yaptıkları çalışmaları, Mustafa kod adlı müdür yardımcısına verdik. Daha sonra bu bilgilerin MİT’e postalandığını duymuştum.
  • Uygunsuz görüntüleri kaydedildi
  • Şüpheli B., FETÖ’nün kumpaslarını da ifadesinde anlattı. B., FETÖ aleyhine çalışan askeri personele kumpas kurularak uygunsuz görüntülerinin kameraya çekilip “pashakeyfim” isimli internet sitesinde yayınlanarak bu kişilerin ihraç edilmesinin sağlandığını aktardı.
#​FETÖ
5 yıl önce