|

Aranıyorlar

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada DHKP-C’nin 9 üst düzey yöneticisi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Teröristler Almanya, Belçika, Hollanda ve Yunanistan’dan ‘kırmızı bülten’ ile istenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2016 الخميس
Güncelleme: 00:09 - 31/03/2016 الخميس
Yeni Şafak

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında teröristlerce rehin alındıktan sonra şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada dün önemli bir gelişme yaşandı. Savcı Kiraz'ın şehit edilişinin birinci yılı arifesinde terör örgütü DHKP-C'nin 9 yöneticisi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Savcı Kiraz'a yönelik saldırının 'örgüt komitesinin bilgisi ve onayı olmadan gerçekleşmesinin mümkün olamayacağına' dikkat çeken savcılık, Faruk Ereren, Zerrin Sarı, Nuri Eryüksel, Mesut Demirel, Şerafettin Gül, Seher Demir, Hüseyin Fevzi Tekin, Şadi Naci Özpolat, Ercan Kartal, Hüseyin Özarslan ve Musa Aşoğlu'nun yakalanmasını istedi. Mahkeme ise DHKP-C'nin merkez komitesini oluşturduğu düşünülen bu zanlılar hakkında 'tutuklamaya yönelik yakalama' kararı verdi.



ELEBAŞLARI DÖRT ÜLKEDE


Gözaltı listesindeki 11 isimden 9'u hakkında 'kırmızı bülten' çıkarılacak. Zira listedeki 2 şüpheliden Ercan Kartal, Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunurken, Hüseyin Özarslan ise Ankara Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde hükümlü durumda. Faruk Ereren, Zerrin Sarı, Nuri Eryüksel, Mesut Demirel, Şerafettin Gül ve Seher Demir'in Almanya ve Hollanda da olduğu belirtilirken, Musa Aşoğlu'nun ise Belçika'da bulunduğu kaydedildi. Şadi Naci Özpolat ise Almanya'da bulunuyor. Terör elebaşılarından Hüseyin Fevzi Tekin'in ise Yunanistan'da tutuklu durumda.



TALİMAT ONLARDAN GELDİ


Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Kiraz'ı şehit eden ve sonrasında ölü ele geçirilen teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'un, müzakereler sırasında Bulgaristan ve Yunanistan'daki örgüt üyeleriyle telefonla görüştüğü tespit edilmişti. Savcılık, yurt dışı kaynaklı telefonların terör örgütüne yakın dernekler adına alınmış olduğunu


belirlemişti.


#Savcı Mehmet Selim Kiraz
#DHKP-C
#Nuri Eryüksel
#Mesut Demirel
#Şerafettin Gül
#Seher Demir
#Hüseyin Fevzi Tekin
#Şadi Naci Özpolat
#Ercan Kartal
#Hüseyin Özarslan
٪d سنوات قبل