|

Bartın Başsavcılığı patlamayla ilgili soruşturma başlattı

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı Amasra'daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise yaptığı açıklamada patlamanın bütün boyutlarıyla soruşturulacağını bildirdi.

23:51 - 14/10/2022 Cuma
Güncelleme: 23:58 - 14/10/2022 Cuma
Bartın'da patlama
Bartın'da patlama

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca Amasra'daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Bartın'ın Amasra ilçesindeki taş kömürü maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi. Olaya ilişkin 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği, soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edildiği kaydedildi.



'TÜM BOYUTLARIYLA SORUŞTURULACAK'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Amasra'da maden ocağındaki patlamanın bütün boyutlarıyla soruşturulacağını kaydetti.

Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Amasra'da maden ocağındaki patlama sebebiyle yaralanan ve madende mahsur kalan işçiler ile ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yaralı işçilere de acil şifalar dileyen Bozdağ, "Madende mahsur kalan işçilerimize ulaşmak, onları sağ ve salimen kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir. Devletimiz, tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber etmiştir. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ ve salimen kurtarılması hepimizin en büyük dileğidir. Patlamayla ilgi Amasra Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır." ifadelerine yer verdi.



#Bekir Bozdağ
#Soruşturma
#Bartın
#Maden
2 yıl önce