|

Beyaz Saray'da yaprak dökümü

ABD Başkanı Obama'nın ekibi bir bir dağılıyor. Daha önce gerçekleşen iki istifanın ardından şimdi de Obama'nın danışmanlarından Larry Summers istifa edeceğini açıkladı

00:00 - 23/09/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:43 - 23/09/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Beyaz Saray'da  yaprak dökümü
Beyaz Saray'da yaprak dökümü

Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Obama'nın ekonomi danışmanlarından Larry Summers, bu yıl sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı. Harvard Universitesi'ndeki görevinde geri döneceğini belirten Summers, temmuz ayından bu yana Obama'nın ekonomi ekibinden ayrılan üçüncü isim. Washington'daki bir BBC muhabiri, ilk atanan ekipten kalan kıdemli son kişi Hazine Bakanı Timothy Geithner'in hâlâ nasıl görevde olduğu sorularının gündeme gelmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor. Summers'ın başkanı olduğu Beyaz Saray'da ekonomi danışmanları konseyi hükümetin krizden çıkış önlemleri stratejisinin şekillenmesinde kilit önem taşıyordu. Başkan Obama, ABD'nin büyük tehlike altında olduğu dönemde sağladığı deneyim ve muhakeme yetkinliği nedeniyle övdü.

TARP DA BAŞSIZ KALDI

ABD'nin 700 milyar dolarlık Sorunlu Varlıkları Kurtarma Programı'nda(TARP) da istifa olayı gerçekleşti. TARP Başkanı Herbert Allisonda görevinden istifa ettiğini açıkladı. Allison çalışma arkadaşlarına gönderdiği istifa mektubunda, kurtarma programının, ülkesindeki finansal durumun istikrara kavuşması hedefinde başarılı olduğunu kanıtladığını belirtti.




14 yıl önce