|

Bir rüya ile köy okulları renklendi

Rüyasında okul boyadığını gören üniversite öğrencisi, İstanbul'dan Mardin'e gelerek rüyasını gerçeğe dönüştürdü. Düşüncesini sosyal medyada paylaşan üniversite öğrencisi Gülcan Kandemir Sağan, kendisine gönderilen fotoğrafları inceledikten sonra kilometrelerce yol katederek geldiği Mardin'de bir haftada 3 köy okulu boyadı.

Yeni Şafak
10:18 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 08:21 - 29/12/2014 Pazartesi
AA

İstanbul'da özel bir üniversitede okuyan Gülcan Kandemir Sağan, rüyasında okul boyadığını ve ayakkabısı olmayan bir çocuğun ona boya kutusu getirdiğini gördükten sonra bundan etkilenerek derslerinden arta kalan zamanlarda okul boyamaya başladı. Gördüğü rüyanın etkisinden kurtulamayan Sağan, ilk olarak "Doğu'dakiler üşüyor" diye bir kampanya başlatıp bölgedeki ihtiyaç sahibi çocuklara giysi yardımı yapmayı düşündü. Daha sonra bir öğretmenin gönderdiği okul fotoğrafı üzerine ihtiyacı olan okulları boyamaya karar veren Sağan, bu düşüncesini bir projeye dönüştürerek sosyal medyada paylaştı. Sağan, talepler üzerine geldiği Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 2, Kızıltepe'de de bir okulu boyadı. Okullarının boyanmasını isteyen öğretmen ve öğrencilerin isteklerini değerlendirmeye başlayan Sağan, 25 ildeki 74 okulu boyamak için hazırlıklara başladı.


BOYASIZ OKUL FİKRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Bir öğretmenin gönderdiği okul fotoğrafında okul boyasının eskidiğini görünce fikrini değiştirerek okulları boyama kararı aldığını kaydeden Sağan, şöyle dedi: "Sadece kıyafet, kırtasiye malzemesi göndermekle işin bitmediğini anladım. 'Okulları da güzelleştirelim' dedim. Çocukların okullarının bahçesine girdikleri andan itibaren morallerinin yükselmesini ve daha başarılı olmalarını amaçladım. Hazırladığım projeyi duyurmam üzerine talepler gelmeye başladı." Yoğun talep üzerine ilk olarak Mardin'e geldiğini aktaran Sağan, "Mazıdağı'ndaki Atlıca Anasınıfı ile Yücel İlkokulunu boyadıktan sonra Kızıltepe ilçesine geçerek Çetiner İlkokulu'nu boyamaya başladım" diye konuştu.


'PROJEYE KOŞULSUZ ŞARTSIZ DESTEK'

Sağan'ın üniversiteden arkadaşı Macide Yıldırım da, arkadaşına destek sunmak için Mardin'e okul boyamaya geldiğini söyledi. Arkadaşının örnek davranışından çok etkilendiğini ve katkı sunmak istediğini ifade eden Yıldırım, "Bu projeye koşulsuz şartsız her şekilde destek verilir. Arkadaşım çok müthiş bir projeye imza attı. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu. Sağan'ın Kızıltepe'deki okulu boyamasına destek veren vatandaşlardan Celal Akkaya da, ilçelerindeki okulu boyamak için gençlerin İstanbul'dan geldiğini duyması üzerine koşarak yardıma geldiğini aktardı.

#rüya
#okul
#boya
#üniversite
9 yıl önce