|

BM’de kritik mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kritik mesajlar vereceği BM Genel Kurulu’ndaki konuşması için hazırlıklar sürüyor. Göçmenler konusunda iş birliği vurgusunu öne çıkarması beklenen Erdoğan’ın, uluslararası topluma sorumluluğunu hatırlatmanın yanısıra başta PKK ve FETÖ olmak üzere terörle mücadele, İslamofobi, iklim değişikliğine dikkat çekmesi bekleniyor.

Osman Özgan
00:00 - 18/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 06:03 - 18/09/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’na katılmak üzere 19-22 Eylül tarihleri arasında ABD’ye gidecek. 21 Eylül’de Genel Kurul kürsüsünden vereceği mesajlar merak edilen Erdoğan’ın, ajandası dolu olacak.

  • Erdoğan’ın çantasındaki en önemli konu başlıklarından birisinin göçmen sorunu olması bekleniyor.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin halihazırda 5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptığı ve yeni bir göç dalgasını daha karşılamayacağı mesajı verecek.
    Bu kapsamda mültecilerin güvenli dönüşü için uluslararası topluma yönelik çağrısını yinelemesi, Afganistan ve Suriye gibi coğrafyaların istikrara kavuşturulmasının önemine değinmesi bekleniyor.

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR

Adalet vurgusu yapacak olan Erdoğan, her fırsatta dile getirdiği
“Dünya 5’ten büyüktür”
tezinin haklılığını ortaya koyacak. Erdoğan ayrıca, Doğu Akdeniz’deki zenginliklerin hakça paylaşımına ilişkin Türkiye’nin tezlerini yinelemesi bekleniyor.


  • Başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleye de değinecek olan Erdoğan’ın,
    özellikle FETÖ mensuplarını iade etmeyen ülkelere FETÖ’ye karşı dikkatli olmaları ve harekete geçmeleri noktasında bir çağrı yapacağı da ifade ediliyor.

İSLAM DÜŞMANLIĞI

Erdoğan’ın Batı’da vahim boyutlara ulaşan ırkçılık, yabancı karşıtlığı, İslam düşmanlığı ve nefret söylemiyle ilgili de önemli mesajlar vermesi bekleniyor.
Erdoğan, bununla mücadelede daha somut adımların atılması çağrısını yineleyecek.
#BM
#PKK
#FETÖ
#Recep Tayyip Erdoğan
3 yıl önce