|

Bomba da Kobani’den

Ankara’yı kana bulayan canlı bomba Seher Demir’i Kobani’de eğiten PKK, saldırıda kullanılan bombanın kalıplarını da yine buradan Türkiye’ye soktu. Terörist M.V.D, TNT-RDX'i Urfa’dan Ankara’ya otobüsle getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 23:32 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara'nın merkezi olarak gösterilen Kızılay'da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili yeni bulgulara ulaşıldı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, saldırıda kullanılan BMW marka araca yüklenen amonyum nitrat ve balmumuyla güçlendirilmiş TNT-RDX türü patlayıcının Kobani'den getirilerek Vahit Kılıç ve M.V.D. tarafından Şanlıurfa'da bir araziye gömüldüğü belirlendi. Vahit Kılıç'ı Suriye'den Türkiye'ye geçiren ismin de Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin'in kardeşi V. Cin olduğu öğrenildi.



BOMBA YÜKLÜ BAVUL


Alınan bilgiye göre, hain saldırı gününün yaklaşmasıyla harekete geçen teröristler, bulunduğu yerden çıkardıkları bombayı bir bavula yükledi. Örgütün talimatları doğrultusunda bombayı Ankara'ya götürmekle M.V.D. görevlendirildi. Saldırının ardından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan M.V.D., 11 Mart günü bomba yüklü bavulu alarak otobüse bindi ve Ankara'ya geldi. 10 saat süren tehlikeli yolculuğun ardından M.V.D'yi Ankara'da, Seher Çağla Demir ve Vahit Kılıç karşıladı. Emniyet birimlerinin AŞTİ'deki güvenlik kameralarını incelemesinin ardından üçlünün buradaki bir kafeye oturdukları saptandı.



O ARABAYI SEVGİLİ GETİRDİ


M.V.D'den bombayı teslim alan Seher Demir ve Vahit Kılıç ise saldırıdan bir gün önce düzeneği hazırlamak için harekete geçti. Faillerin bombayı, Ankara'nın ilçeleri Kızımcahamam-Çamlıdere civarında araca yükledikleri ve düzenek hazırladıkları tahmin ediliyor. Canlı bomba Demir'in Ankara'ya otobüsle geldiği belirlenmişti. Saldırıda kullanılan BMW marka beyaz aracı ise Vahit Kılıç'ın Ankara'ya getirdiği ve burada buluştukları tespit edildi.



SINIRDA TEYAKKUZA GEÇİLDİ


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada polis, saldırının Ankara organizasyonunu yürüttüğü belirtilen Vahit Kılıç, eylemin lojistiğini sağladığı söylenen İ.C. ile birlikte 4 kişinin peşinde. Türkiye'ye kaçak yollarla girdiği anlaşılan Vahit Kılıç'ın, eylemi gerçekleştirmesinin ardından ülkeden kaçmasını önlemek üzere sınırda ek önlemler alındı. Saldırı öncesi Kılıç'ın bomba yüklü arabadan inip önceden kiraladığı bir araçla Şanlıurfa'ya gittiği tespit edilmişti.


#Seher Demir
#M.V.D
#TNT-RDX
#Emrullah Cin
8 yıl önce