|

Boris Johnson: Kalfatlıyım

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini hatırlatarak, “İngiltere, bu kalkışma karşısında Türkiye'nin ve Türk halkının demokrasisini koruma mücadelesinde arkasındadır. . Şimdi biz de kendi ülkemizde Gülen örgütü diye adlandırılan bu yapının işaretlerine büyük ciddiyetle bakmalıyız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/09/2016 среда
Güncelleme: 23:30 - 27/09/2016 вторник
Yeni Şafak

Türkiye'deki temasları kapsamında Gaziantep'i ziyaret ettiğini anımsatan Johnson, “Türk hükümetinin mülteci kriziyle mücadele etmek için kahramanca sarfettiği çabayı gördüm. Şu anda Suriye'den gelen 3 milyon kişi Türkiye'de, mülteci kamplarına çok büyük yatırım yapıyorsunuz” diye konuştu. İki ülkenin DAEŞ ve PKK ile mücadele konusunda da ortak bir pozisyona sahip olduğunu anlatan Johnson, “Dünya da anlıyor ki Türkiye dünyamızın ve hayatlarımızın güvenliği açısından merkezi bir öneme sahip. İngiliz halkı da bunun farkında” dedi. Johnson, 4 ay önce Türkiye'ye yönelik söylediği bir sözle ilgili özür dileyip dilemeyeceği sorusu üzerine, bu sözlerinin Türkiye'deki temaslarında gündeme gelmediğini belirtti. Johnson ayrıca ortak basın toplantısının ardından bakanlıktan ayrılacağı sırada bir gazetecinin “Çankırılı mısınız?” sorusuna, Türkçe olarak “Kalfatlıyım” yanıtını verdi. Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapan Ali Kemal'in torununun oğlu.



Beştepe'de güvenlik zirvesi


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün güvenlik zirvesini topladı. Beştepe'de yapılan ve yaklaşık 2,5 saat süren toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve ilgili bürokratlar katıldı. Toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.



Osmanlı hediyesi


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 50 dakika sürdü. Erdoğan, burada Manchester Belediye Başkanı Robert Neil'in Sultan Abdülaziz mektubunun replikasını İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'a hediye etti.





#Boris Johnson
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 лет назад