|

Boydaklara gözaltı

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ve iki yakını gözaltına alındı. Aileden iki kişinin daha yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:13 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kayseri'de başlatılan FETÖ soruşturmasında “FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları” için Boydak ailesinden 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Terörle Mücadele ekipleri dün sabah 07.00 sıralarında, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve İnsan Kaynakları Direktörü Halit Bayhanevlerinde gözaltına aldı. Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak da iki gün önce 'örgütün ablası' suçlamasıyla tutuklanmıştı.



6 KARAR DAHA


Boydak'ların patronunun gözaltına alınmasından sonra holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı olan, İstanbul'da bir hastanede geçirdiği mide ameliyatı sonrası tedavisi süren Hacı Boydak, halen il dışında oldukları ifade edilen yönetim kurulu üyelerinden ve yönetici İlyas ve Bekir Boydak hakkında da gözaltı kararı çıkartıldı.



SORGUSUNA BAŞLANDI


Yakalanan isimler, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolüne eli kelepçeli olarak getirilen ve gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Mustafa Boydak, sadece "Teşekkür ederim" demekle yetindi. Burada Emniyet Müdürlüğüne götürülen Mustafa Boydak'ın sorgusuna başlandı. Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan İlyas Boydak da Kayseri'de gözaltına alındı.



Sebebi vakıfmış!


Boydak Holding, üst düzey yöneticilerinin yakalanmasından sonra bir açıklama yayınladı. Yöneticilerle ilgili olarak yapılan gözaltıların Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı'yla ilgili olduğu belirtilen açıklamada, “Sabah itibariyle basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ve düzeltme yapma ihtiyacı duymaktayız. 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılan vakıflar arasında yer alan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı'nın yönetiminde bulunan üyelerinin bilgilerine başvurulmak üzere kolluk görevlileri tarafından ifadeye çağrılmışlardır. Konunun Boydak Holding ve grup şirketlerimiz ile hiçbir şekilde alakası yoktur” denildi.


#Boydak Holding
#Mustafa Boydak
#FETÖ soruşturması
8 yıl önce