|

Çevre Bakanı Kurum'dan CHP liderine Kanal İstanbul cevabı: Millet tehditlere kulak asmaz

Çevre Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul ihalesine katılacak, kaynak sağlayacak ülke ve firmaları tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Bu tehdit dilini kullananlar şunu çok iyi bilmelidir ki bu millet, bu tehditlere kulak asmaz” cevabını verdi.

Osman Özgan
00:00 - 13/11/2021 Cumartesi
Güncelleme: 23:38 - 12/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
Murat Kurum
Murat Kurum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, bakanlığının 2022 yılı bütçesinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kurum, Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin eleştirilerle ilgili, “Kanal İstanbul’u kime sordunuz diyenlere cevabımız şu; milletimize sorduk. Kanal İstanbul ile gündeme gelmeye çalışanların ne yazık ki bir tehdit dili kullandığına şahit oluyoruz. Bu millet, bu tehditlere kulak asmaz, tehdit edenleri görüyor ve gereken cevabı da verecektir. Yakmakla, yıkmakla, küfretmekle, tehdit etmekle muhalefet edilmez” dedi.

HDP’YE “BETON” GÖNDERMESİ

Salda Gölü’nü tertemiz hale getirdiklerini vurgulayan Kurum, “Biz kıyıdaki ve çevredeki çöp tepeleri, derme çatma binaları kaldırdığımız için mi rahatsızsınız, insanlarımıza daha iyi şartlarda orada dinlenme imkanı verdiğimiz için mi rahatsızsınız, anlamakta zorluk çekiyoruz. HDP, millete faydası olan, doğamıza faydası olan, çevremizi koruyucu hiçbir adımın içerisinde olmadı, olamaz. Biz en azından icraat anlamında, belediyeleri yönettikleri dönemde tek bir doğru, güzel, çevreci adımın atıldığını görmedik. Diyarbakır’a döktükleri betonu gördük, belediye kasasında, milletin cebinde olması gerekirken, belediye kaynaklarının nasıl terör örgütlerine peşkeş çekildiğini gördük” diye konuştu.

Dünyadan haberiniz yok

Bakan Kurum, başını CHP’nin çektiği muhalefetin gündeme getirdiği iddiaları da tek tek yalanladı.
1-
Belediyelerin eşit şekilde desteklenmediği iddiası:
Hangi belediye olduğuna bakmadan şehirlerimizin geleceğini ilgilendiren sayısı on binleri bulan projelerimizi başlattık. Kentsel dönüşüm destekleriyle ilgili ise istisnasız bütün belediyelere 750 milyonun tamamı aktarıldı. Şimdiye kadar muhalefet belediyeleri hangi işi istemiş ve bakanlık olarak biz engellemişiz?
2 -
Selin vurduğu Kastamonu’nun Abana ve Bozkurt ilçelerinde sanayi siteleri ile ilgili hiçbir işlem yapılmadığı iddiası:
Dünyadan haberiniz yok. Kastamonu’da sanayi sitelerimizin sözleşmelerini yaptık. İnşaatlarını başlattık. Yüzde 25’ini tamamladık. 4 ay sonra teslim edeceğiz.
3-
Muğla Büyükşehir Belediyesine İller Bankasından yardım yapılmadığı iddiası:
947 milyon lira finansman sağladık.
4-
Ankara Çamlıdere Barajı üzerine güneş enerjisi santrali kurulmak istenmesi ve Bakanlığın da buna izin vermediği iddiası:
Bakanlığımıza yapılmış herhangi bir başvuru yok.
5-
Türkiye’de siyanürle altın arama yapıldığı iddiası:
Arama çalışmaları sırasında solüsyon ve doğal bir çamur kullanılıyor.
#Çevre Bakanı
#Murat Kurum
#Kanal İstanbul
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
2 yıl önce