|

CHP’de İzmir aşkı

Genel seçimler yaklaştıkça adaylık çalışmaları da hızlandı. CHP’nin ‘kale’ olarak gördüğü İzmir, milletvekili adaylarının ilk tercihi oluyor. CHP’deki bu İzmir sevgisi TBB Başkanı Feyzioğlu, Gürsel Tekin, Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve Tuncay Özkan gibi yenilikçi ve ulusalcı isimleri aynı noktada buluşturdu

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 21:28 - 29/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
7 Haziran genel seçimleri yaklaştıkça CHP’de adaylık kulisleri de hareketlendi. CHP’nin ‘kale’ olarak gördüğü İzmir, milletvekili adaylarının da ilk tercihi. Gönlünden CHP’den milletvekili olmayı geçiren kim varsa hepsinin gözü İzmir’de. İzmir’i isteyenler arasına son olarak Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da katıldığı kulislere yansıdı. Feyzioğlu’nun da CHP’den milletvekili adayı olmak isteyenler gibi Parlamentoya girmenin en kesin yolunun İzmir’den geçtiğine inandığı dile getiriliyor. 

FEYZİOĞLU GÖZÜNÜ İYİCE KARARTTI

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun İzmir 2. Bölgeden aday olmak istediği kulislerde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den kontenjan aday olarak göstermemesi durumunda, Feyzioğlu’nun ön seçime girmeyi bile göze aldığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun kendisini kontenjan aday göstermeyeceğini çevresine açıkça ifade eden Feyzioğlu’nun CHP liderliği için yoğun bir çalışma yürüttüğü ifade ediliyor. Seçim sonrası yaşanacak olası bir hezimette Metin Feyzioğlu’nun CHP’de genel başkanlığa geçmek için mücadele başlatacağı konuşuluyor. 

AYNI YERDE BULUŞTULAR

CHP’deki İzmir sevgisi kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda bile biraraya gelmeyen yenilikçi ve ulusalcı isimleri bile aynı noktada buluşturdu. Yenilikçi kanadın sembol ismi Sezgin Tanrıkulu ve ulusalcı Tuncay Özkan’ın da İzmir’den adaylık için zemin yokladığı kulislere yansıdı. 

Tekin de talep etti

CHP’de sular gittikçe ısınırken, partinin ağır topları da milletvekilliklerini garantilemek için İzmir konusunda hassas davranıyor. İzmir’den aday olmak isteyenler arasında Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Şafak Pavey de bulunuyor. Her iki ismin de Kılıçdaroğlu ile İzmir adaylıkları konusunda görüştükleri öğrenildi.

#CHP
#İzmir
#Metin Feyzioğlu
9 yıl önce