CHP’de Osmanlı nefreti bitmiyor

Ayşe Mine Alioğlu
00:00, 04/02/2021, PerşembeG: Güncelleme: 04:01, 04/02/2021, Perşembe
Yeni Şafak
CHP’de Osmanlı nefreti bitmiyor
Bilecik Belediyesi, alt yapı ve asfalt çalışması bahanesiyle Kayı anıtını yerinden söktü. Ancak çalışmalar bitmesine rağmen anıt bir daha yerine koyulmadı.

Bilecik Belediye Başkanı CHP’li Semih Şahin’in Osmanlı nefreti bitmek bilmiyor. Daha önce belediyedeki Osmanlı minyatür ve motiflerini kazıtan, Şeyh Edebali Türbesi önündeki Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ndeki eserleri kaldırtan Şahin’in son hedefi Kayı anıtı oldu. Belediye, altyapı çalışması bahanesiyle yerinden söktüğü anıtı bir daha yerine koymadı.

31 Mart seçimlerinde Bilecik Belediye Başkanı seçilen CHP’li Semih Şahin’in Osmanlı nefreti bitmek bilmedi.
Daha önce belediye binasının duvarlarındaki Osmanlı minyatür ve motiflerini kazıtan, Şeyh Edebali Türbesi önündeki Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ndeki
eserleri kaldırtan Başkan Şahin’in son hedefi Şeyh Edebali Kültür Merkezi önündeki Kayı anıtı oldu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/04/03/59/resized_3f580-ff7cf369kayi2.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/04/03/59/resized_c2ce3-06f41e9fkayi1.jpg

SİYASİ TARTIŞMAYA DÖNÜŞTÜRDÜLER

  • Alt yapı ve astfalt çalışması bahanesiyle Kayı anıtını yerinden söken Bilecik Belediyesi, çalışmalar bitmesine rağmen anıtı bir daha yerine koymadı.
    Bilecik’ten Osmanlı’nın izlerinin silinmeye çalışıldığını belirten Bozüyük Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Celalettin Ateş, “Alt yapı bahanesiyle yerine daha iyisini getireceklerini söyleyip heykeli kaldırdılar. Osmanlı Bilecik’te kuruldu. Osmanlı Kayı boyundan geldi. Bizim için önemli başka ilde böyle bir amblem yok.
    Bir önceki belediye başkanı şehrimize bu heykeli getirmişti. Seçimden sonra önce belediye içerisindeki Osmanlı resimleri kaldırıldı, şimdi de bu kayı heykelini kaldırdılar.
    Biz Bilecik’i kurtuluşun beşiği olarak anıyoruz hem sembollerin hem amblemlerin değeri bizim için önemli. Önceki belediye başkanı bu değerlere önem verdiği için siyasi tartışmaya dönüştürdüler
    ” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/04/03/58/resized_5a8c6-34f2cef6chb6drlj_400x400.jpg

ÖNCE KAYIYI YERİNE KOYSUN

Yedi aydır heykelin yerine koyulmadığının altını çizen Ateş, “İnsanların ortak değerleriyle oynuyorlar. Osmanlı devleti parti üstü bir değerdir
. Bizim kayı sembolümüz bu öyle böyle heykel değil ayı heykelinden önce bir kayı heykeli yap da görelim.
Bizim değerlerimizi siyasete alet etmesinler projelerle yarışsınlar kendi aralarında birbirlerini yesinler bizim tarihimize dokunmasınlar” diye konuştu.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026