|

Ciğerlerimizi yaktı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde çıkan ve 12 saatte güçlükle kontrol altına alınan yangında 50 hektarlık yeşil alan kül oldu. Helikopterden çekilen görüntülerde, bazı bölgelerin tamamen siyaha büründüğü gözlendi

Yeni Şafak
04:00 - 31/08/2015 Monday
Güncelleme: 02:22 - 31/08/2015 Monday
Diğer

Bursa'da çamlık alanda çıkan yangın, kentin akciğer deposu ormanlarını kül etti. Yangın, 12 saatlik aralıksız çalışmanın ardındankontrol altına alındı. Osmangazi ilçesine bağlı Aksungur ve Gündoğdu, Mudanya ilçesinin Göynüklü ve Çağrışan mahallelerinin kırsal kesiminde önceki gün başlayan yangına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İstanbul, Kocaeli ve Bilecik'ten gelen ekipler 100 itfaiye aracıyla karadan, söndürme helikopterleri ile uçaklar da havadan müdahale etti. Alevler yerleşim yerlerine 50 metreye kadar yaklaşınca bazı evler boşaltıldı. Yangın, sabaha kadar devam eden çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.


SİYAHA BÜRÜNDÜ

Bölgede incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Müezzinoğlu, “Yangının çıkış sebebiyle alakalı farklı söylemler var. Onlar önümüzdeki günlerde netleşir. Özelikle can kaybının olmaması sevindirici" dedi. Müezzinoğlu, dumandan etkilenen 3 vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Bu arada, helikopterden çekilen görüntüler yangının boyutlarını gözler önüne serdi. Soğutma çalışmaları için Mudanya'da denizden su alarak olay yerinde soğutma çalışması yapan Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopterden çekilen görüntülerde, bazı bölgelerin tamamen siyaha büründüğü gözlendi. Kimi alanlarda ise aralıklarla ağaçların yandığı dikkati çekerken, alevlerin yerleşim bölgelerine yaklaştığı ortaya çıktı.



Parlamalara anında müdahale


Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Rüzgarın da etkisiyle farklı bölgelerde oluşan parlamalara bölgedeki ekiplerimiz ani müdahale ediyor. Orada hazır olan ekipler alevleri büyümeden anında söndürüyor" bilgisini verdi.






#Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun
#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Bursa
9 years ago