|

Deşifre edeceğiz

Mavi Marmara katliamı sanığı İsrailli 4 üst düzey komutanla ilgili mahkemenin bir yıl önce verdiği ‘kırmızı bülten’ kararının hâlâ İnterpol’e gönderilmediğini belirten İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Karar gönderilmezse belgeyi tutanları kamuoyuna deşifre edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:06 - 10/03/2015 Salı
Yeni Şafak
İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının hukuki boyutunun konuşulduğu toplantıda İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, saldırıdan sorumlu tutulan İsrailli üst düzey komutanlarla ilgili mahkemenin verdiği ‘kırmızı bülten’ kararının henüz İnterpol’e gönderilmediğini belirtti. Mavi Marmara Mağdurları Hukuk Komisyonu üyeleri ve şehit ailelerinin katıldığı İHH merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, “İsrail bizi terörist listesine ekledi. Bunlar yetmedi, bizlere suikast yapmak üzere Türkiye’ye TİM’ler gönderildi” dedi.

1 MİLYAR DOLARLIK TEKLİF

“Bizim en çok üzüldüğümüz nokta kırmızı bülten kararının İnterpol’e gönderilmemesidir. Bu karar neden İnterpol’e gönderilmiyor? Bu karar gönderilmez ise bu belgeyi tutan bürokratları kamuoyuna deşifre edeceğiz” diye konuşan Yıldırım, İsrail tarafından bir milyar dolarlık teklif getirildiğini, ancak halen Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava sonuçlanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini, kazanacaklarına inandıklarını ifade etti.

MAHKEME KARARI GÖNDERİLMEDİ

Mavi Marmara mağdurları avukatlarından Uğur Yıldırım da saldırı sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı davayı hatırlatarak, davada İsrail ordusunun 4 üst düzey komutanı hakkında binlerce yıla varan ceza talep edildiğini ve mahkemenin 26.05.2014 tarihinde sanıklar hakkında TCK ve CMK gereği tutuklama ve kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarttığını belirtti. Kararın İnterpol’e gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı’na ulaştırıldığını belirten Yıldırım, “Ancak dosyanın halen gönderilmediğini görüyoruz. Mavi Marmara mağdurları avukatları olarak kırmızı bülten formlarının ivedilikle İnterpol’e gönderilmesini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

ZEHİRLEMEK İSTEDİLER

Mavi Marmara’ya yapılan saldırıda şehit olan Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da kırmızı bülten kararının İnterpol’e gönderilmemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Topçuoğlu, “Beni mücadelemden ötürü zehirlemeye çalıştılar, ancak başarılı olamadılar. Şehit olan eşim için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Sayın başbakanıma sesleniyorum. Kırmızı bülten belgesinin bir an önce İnterpol’e ulaştırılmasını istiyorum” dedi.

Milosevic’i Lahey’e çıkaran savcı geliyor

Çağlayan Adliyesi 7. Ağır ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek Mavi Marmara davasının 8. duruşmasına Bosna katliamından sorumlu Slobadan Milosevic’i Lahey’deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargı önüne çıkaran, savcı Sir Geoffrey Nice ile Mısır’da darbeye maruz kalan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin avukatı Rodney Dixon da katılacak. Mavi Marmara mağdurlarının ifadelerine başvurulacak olan duruşmada, mağdur avukatları mahkemeden, 29 Mayıs 2014 tarihinde çıkartılan İsrailli komutanlara yönelik kırmızı bültenin akıbetinin sorulması için bakanlığa müzekkere gönderilmesini de talep edecek. İHH Başkanı Bülent Yıldırım da adliye önünde saat 10.30’da, Mavi Marmara Davası süreci ve İsraillilerin 1 milyar dolarlık teklifi ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.

#İsrail
#Mavi Marmara
#Bülent Yıldırım
9 yıl önce