|

Dink’te Öz izi

Hrant Dink suikastına ilişkin soruşturmada Albay Muharrem Demirkale'nin firari eski savcı Zekeriya Öz'le cinayetten bir gün önce ve bir gün sonra toplamda 7 kez telefonla görüştüğü belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:52 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan TSK'dan ihraç edilen eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı için Ankara'da tutuklanan Albay Muharrem Demirkale ve Astsubay Yavuz Karakaya, Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastı soruşturmasında sorgulandı. MİT tırları ve 15 Temmuz davasından tutuklu olan şüphelilerin Dink davasından da tutuklanmalarına karar verildi. Celepoğlu'nun mahkemeye sevk yazısında; şüphelinin istihbarat görevlilerinin amiri olarak, Dink cinayetindeki illegal faaliyetlerden bilgi sahibi olmamasının mümkün olmadığı belirtildi.



YEDİ DEFA GÖRÜŞMÜŞ


Tutuklanan Muharrem Demirkale'nin kendisine ait iki telefon hattıyla cinayet gününden bir gün önce ve sonra firari FETÖ üyesi eski savcı Zekeriya Öz'le toplam 7 görüşme gerçekleştirdiği tespit edildi.





iNANDIRICI DEĞİL


Demirkale'nin Öz'le Bitlis'te görevdeyken tanıştığı savunmasında bulunduğu öğrenildi. Demirkale'nin FETÖ üyesi Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Metin Canbay'la da telefon irtibatının bulunduğu belirlendi. Savcılık sevk yazısında Demirkale'nin bağlı bulunduğu sıralı amirler yerine bu isimlerle görüşmesini hayatın olağan akışına aykırı buldu.



İHMALLERİ VAR


Dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Muharrem Demirkale, FETÖ'nün altın çocuğu olarak biliniyor. O dönem astsubay olarak görev yapan Yavuz Karakaya ise Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ı cinayet günü takip eden şüpheli jandarma personelinden biri. Hamza Celepoğlu ise o dönem Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Değerlendirme Başkanlığı'nda şüphelilerin üst amirliğinde görevliydi. Dink'in ev ve işyerini gözetleyen ve cinayet günü Samast'ın yanında bulunan Jandarma İstihbaratçıları'nın Celepoğlu'nun bilgisi dışında hareket ettikleri tespit edildi.


#Hrant Dink
#Muharrem Demirkale
#FETÖ
#Zekeriya Öz
8 yıl önce