Dolmabahçe'de sürpriz görüşme: 'Türkiye'ye yatırım yapacak' iddiaları vardı

12:04, 29/03/2022, SalıG: Güncelleme: 12:15, 29/03/2022, Salı
IHA
Dolmabahçe'de sürpriz görüşme: 'Türkiye'ye yatırım yapacak' iddiaları vardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Abramoviç bir araya geldi.

Dolmabahçe'deki Rusya- Ukrayna müzakereleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus oligark Abramoviç sohbet etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın birinci ayı geride kalırken, tüm dünyanın gözü kulağı bugün İstanbul’da başlayan müzakerelere çevrildi.

Dolmabahçe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayan görüşmelerde Rus ve Ukraynalı heyetler an itibarıyla masaya oturdu. Ancak görüşmelerde sürpriz bir isim de yer aldı.

Uzun bir süredir zehirlendiği iddia edilen Rus milyarder Roman Abramoviç de görüşmelerde bulundu.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/29/12/09/resized_63580-bb8efb9070e2b7c4638d1323ebede6d9.jpg

TÜRKİYE'YE YATIRIM İDDİALARI

Geçtiğimiz günlerde de Rus oligarkların Türkiye iş kuracak iddialarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yasal olması şartıyla bu iddialara yeşil ışık yakmıştı.

  • Müzakere görüşmeleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abramoviç'in sohbeti de bu iddialar çerçevesinde uluslararası basında büyük ses getirdi.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/29/12/09/resized_8e01f-A580915_01.jpg

GEMİLERİ TÜRKİYE'DE

Daha önce de Batı ülkelerinin yaptırım uygulamaya başladığı ve geçen hafta içinde toplam değeri 1 milyar dolardan fazla olan gemilerini Türkiye karasularına getiren Abramoviç’in iki ülke arasında yoğun bir diplomasi trafiğine dahil olduğu ortaya çıkmıştı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/29/12/10/resized_8b6c6-1239_eng_picture_20220325_27352051_27352047.jpg


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026