|

Dosyası kabarık

Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, lüks otomobiliyle bir polis aracına çarptı. Kazada araçtaki trafik polislerinden biri şehit oldu. Çetin’in 0.93 promil alkollü ve bu konuda çok sayıda sabıkası bulunduğu belirlendi. Çetin, "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak”tan tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:47 - 30/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
M.SAİT ÖZKAN / ŞAHİN ŞEN


Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in (31) kullandığı 34 RUZ 27 plakalı Porsche marka otomobil, önceki gece gece saat 01.00 sıralarında kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve polis aracına çarptı. Olayda önde oturanpolis memuru İsmet Fatih Alagöz araçtan fırlayarak yola savrulurken, aracı kullanan polis memuru sürücü koltuğunda sıkıştı. Çetin ise yara almadı.





HASTANEDE ŞEHİT OLDU


Alagöz, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. 8 yıllık polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezun olduğu, ataması yapılmayınca polisliğe geçtiği belirtildi. Araçtan itfaike ekiplerinin çıkardığı diğer polisin durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Tutuklanması için sevk edildiği İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren Çetin'in, orta şeride geçmek için manevra yaptığı sırada aracın kaydığını söylediği öğrenildi. Ayrıca Çetin'in ifadesinde, “Çok üzgünüm. Pişmanın" dediği de belirtildi. Çetin'in avukatının ise savunmasında ölen polisin emniyet kemeri takmadığı için kusurlu olduğunu söylemesi dikkat çekti. Kelepçeli halde adliyeye sevk edilen Çetin, “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklandı.





100 PROMİLİN ÜZERİNDE


Ünlü yönetmen Sinan Çetin de oğluna destek için adliyedeydi... Çetin'i, gelen yakınları teselli etti. Rüzgar Çetin'in 0.93 promil alkollü olduğu ve 2004 yılından itibaren alkollü araç kullanmak ve emniyet kemeri takmamak dahil 28 trafik cezası aldığı belirlendi. Rüzgar Çetin'in alkol muayenesinin kazadan 1 saat 20 dakika sonra yapıldığı ve bu yüzden alkol oranının daha az çıktığı belirtildi.



Sana kıyanlar hesap verecek


Şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışan, “Acımız büyüktür, Allah hepimize sabır versin. Kardeşimiz 35 yaşında en güzel mertebe olan şehitliğe erişti. Ailesine her zaman destek olacağımızı bilmenizi isterim” şeklinde konuştu. Şehidin acılı eşi cenaze törenin ardından tabutun peşinden giderek feryat etti. Acılı eş Özlem Alagöz, “O sarhoşlar sana nasıl kıydı. Sana kıyanlar bunun hesabını verecek. Sinan Çetin'in oğlu cezasız kalmayacak” diye konuştu. Şehidin çocukları Metehan ve Azrasu ise her şeyden habersiz olanları seyretti. Törenin ardından şehit Alagöz'ün cenazesi defnedilmek üzere memleketi Çorum'a götürüldü.




#Sinan Çetin'in oğlu
#Rüzgar Çetin
#Porsche
#trafik kzası
8 yıl önce