|

‘Eğit donat’ın komutanı kaçırıldı

ABD ve Türkiye tarafından ortaklaşa hazırlanan eğit-donat programına katılan Suriyeli Türkmen komutan Nedim Hasan ve ona bağlı 21 muhalif savaşçı Nusra Cephesi tarafından kaçırıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 22:38 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'de süren 74 günlük eğitim sürecini bitiren 54 muhalifin Suriye'ye geçişine 12 Temmuz gecesi izin verildi. Hasan ve 21 muhalif savaşçı önceki gün öğlen saatlerinde Halep'e bağlı Azez kasabasında kaçırıldı. Birliğin serbest bırakılması için Nusra Cephesi ikna edilmeye çalışılıyor. Özgür Suriye Ordusu da müzakereler için devrede. Nusra Cephesi olaya dair herhangi bir açıklama yapmadı.



ÇOĞUNLUĞU TÜRKMEN


ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon uçakları IŞİD ile birlikte Halep ve İdlib'de bulunan Nusra Cephesi karargahlarını düzenli olarak bombalıyor. Nusra Cephesi El Kaide'nin Suriye kolu olarak savaşıyor ve ABD ile birlikte Turkiye'nin de terör listesinde yer alıyor. ABD ve Türkiye tarafından ortaklaşa hazırlanan eğit-donat programına katılan Suriyeli muhalif savaşçılardan 54'ünün eğitimleri temmuz ayı başında tamamlanmıştı. Muhalifler, 13 Temmuz'da Suriye içlerine geçmeye başlamıştı. Çoğunluğu Türkmen olan ilk grup, Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetinde Azez ilçesine bağlı Malikiye beldesinde konuşlanmıştı.


#Eğit donat’ın
#Nusra Cephesi
#Nedim Hasan
9 yıl önce