Enerji bürokrasisi sıkıyönetim ilan etti
00:00, 13/08/2001, PazartesiG: Güncelleme: 11:34, 30/05/2014, Cuma
Yeni Şafak
Enerji bürokrasisi sıkıyönetim ilan etti
Enerji Bakanı Zeki Çakan müessese müdürlerinin, mevcut kaçak oranlarının aşağı çekilmesine, tahsilat oranlarının arttırılmasına yönelik imzalı taahhüt verdiklerini bildirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, üç gündür devam eden TEDAŞ ve TEAŞ toplantılarının sonuç bildirgelerini açıkladı. Çakan, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) toplantısında, müessese müdürlerinin, mevcut kayıp-kaçak oranlarının aşağıya çekilmesine, tahakkukun tahsilata oranlarının da artırılmasına yönelik belirttikleri oranları yıl sonuna kadar gerçekleştireceklerini imzaları ile taahhüt ettiklerini bildirdi.
Elektrikleri kesilecek
TEDAŞ sonuç bildirgesine göre, enerji bedellerinin tahsiline büyük önem verilecek. Bu maksatla alacakların tahsilinde, her türlü yaptırım uygulamaya konulacak. Gerekmesi halinde, enerji arzının durdurulması yoluna gidilecek. Kamu kuruluşları ve belediyelerin borçlarının tahsilinde, bu kuruluşlara makul süre verilecek, bu süre sonunda borcunu defaten veya taksitlendirme yolu ile ödemeyen kuruluşlar hakkında yasal işlemler başlatılacak. Elektrik bedellerinin tahsili amacı ile bankalar, belediyeler, posta işletmeleri ve köy muhtarları ile düzenlenen sayaç okuma tahsilat protokolları günün şartlarına göre yenilecek.
Sonuç bildirgesinde, kayıp ve kaçakların azaltılması konusunda büyük çaba hancanağı bu çerçevede, kaçak kullanımların önüne geçilmesi için denetimlerin sıklaştırılması, imar çalışmalarının hızlandırılacağı belirtildi.
Bu arada TEAŞ'da tüm yöneticiler yetkilerini sonuna kadar kullanacak, yetkinin kullanılmaması görev ihmali kabul edilecek. Çakan'ın açıklamasına göre, kayıp ve kaçağın kademeli olarak yüzde 6 ile yüzde 60 arasında değiştiğini, Türkiye ortalamasının ise yüzde 21,6 olduğunu belirtildi.
Toplantı değil maraton
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan'ın, TEDAŞ ve TEAŞ'ın merkez ile taşra teşkilatı üst düzey yöneticileri ile yaptığı toplantı maratonu 48 saat sürdü. Bakan Çakan'ın önceki gün saat 14.00'te TEAŞ yöneticileri ile başlayan toplantısı aralıksız 26 saat sürdü.
Bakan Çakan'ın bizzat başkanlık ettiği ve TEDAŞ yöneticileri ile yaptığı toplantı, geçtiğimiz cuma günü saat 10:30'da başlamış ve 22 saat sürmüştü. Önceki gün de saat 14.00 itibarıyla toplantıda TEAŞ yöneticileri, Bakan Çakan'a sorunlarını dile getirme fırsatı buldular.
Başlıklar :
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.