|

Esenyurt'ta bir apartmanda çatlak oluştu

Esenyurt'un Güzelyurt Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle bir apartmanda çatlaklar oluştu. Çevre binaların boşaltıldığı mahallede sokak trafiğe kapatılırken sokağın aşağısındaki yolda da çökme yaşandığı öğrenildi. Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt, ilçede bir caddede meydana gelen çatlaklar nedeniyle, "25 bina boşaltıldı" dedi.

00:39 - 27/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 05:18 - 27/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Çatlak oluşan bina
Çatlak oluşan bina

Esenyurt'un Güzelyurt Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle bir apartmanda çatlaklar oluştu.

Çevre binaların boşaltıldığı mahallede sokak trafiğe kapatılırken sokağın aşağısındaki yolda da çökme yaşandığı öğrenildi.

Bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri gelerek incelemelere bulunuyor. Sokağa tedbir amaçlı ambulansların da geldiği gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Mahalle sakinlerinden alınan bilgiye göre çatlaklar oluşan apartmanın yanında yapılan inşaatın istinat duvarı da çöktü.

Valilik'ten açıklama

İstanbul Valili, konuya ilişkin açıklamasında “Esenyurt ilçemiz, Güzelyurt Mahallesi Orhangazi Caddesinde ve cadde üzerindeki 9 katlı bir binada meydana gelen çökme ve çatlaklar sebebiyle yol trafiğe kapatılmış olup binada tedbir amacıyla tahliye edilmektedir. Olay Mahallinde AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlarımızın teknik ekipleri gereken tedbirleri almaya başlamışlardır” ifadelerine yer verdi.

"25 bina boşaltıldı"


Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede bir caddede meydana gelen çatlaklar nedeniyle, “25 civarında apartman tahliye edildi”Vatandaşlara hizmet edeceklerini belirten Bozkurt, “Vatandaşlarımız bu gece evlerine gidemeyecekler emniyetten dolayı, o konuda üzgünüz. Belediyemizin bütün ekipleri burada vatandaşlarımızın hizmetinde, onların bu geceyi en azından acil ihtiyaçlarını gidecek şekilde hizmet edecekler. Zabıta birimlerimiz burada aşağı yukarı 100 personelle buradalar. Birim amirlerimiz, belediye başkanlarımız ve ben 8 saattir buradayız ve vatandaşlarımızın hizmetinizdeyiz. Bildiğim kadarıyla 25 civarında apartman tahliye edildi. Bunların bir çoğu emniyeten herhangi bir somut bir risk olduğu için değil ama valiliğimizin aldığı karar gereği emniyet mensuplarımız 25 apartmanın boşaltılması kararını verdi” dedi.



#Esenyurt
#Güzelyurt Mahallesi
5 yıl önce