|

Fatih en güzel balkonunu seçti

Fatih Belediyesi’nin düzenlediği “Suriçine Açılan En Güzel Balkon Yarışması” ödül töreni kısa bir süre önce hizmete açılan Ayvansaray Bahçe’de düzenlendi. 90 vatandaşın katıldığı yarışmada ilk üçe giren en güzel balkon ödüllendirildi.

00:00 - 1/10/2022 السبت
Güncelleme: 20:37 - 30/09/2022 الجمعة
Yeni Şafak
Yarışmanın ödül töreni yeni açılan Ayvansaray Bahçe’de yapıldı.
Yarışmanın ödül töreni yeni açılan Ayvansaray Bahçe’de yapıldı.

Fatih Belediyesi tarafından “Suriçine Açılan En Güzel Balkon Yarışması” düzenlendi. Yarışmanın ödül töreni yeni açılan Ayvansaray Bahçe’de yapıldı. Ödül törenine Belediye Başkanı M. Ergün Turan, yarışmacılar, jüri üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yarışmada en güzel balkonu tasarlayan Hatice Alanlı birinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara çiçek ve para ödülleri takdim edildi.


Yarışmanın yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan M. Ergün Turan, “İstanbul’un gözbebeği Fatihimizin her yönüyle örnek, zarif, yaşanabilir bir şehir olması için gösterdiğimiz gayretin meyvelerini görmek mutlu ediyor. Biz bir taraftan yeşil alanları artırırken, vatandaşlarımıza yönelik de duyarlılık ve bilinç oluşturan etkinlikler yapıyoruz. Balkon yarışması da bunlardan biri. Asıl gayemiz, vatandaşlarımızı güzel olan uygulamalara teşvik etmek, bilinçlendirmektir. Yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Balkonların genel görünümü ve çevreyle olan uyumu, seçilen bitkilerin uyumluluğu, işlevselliği, estetik görünüş ve bakımlılığı, kullanılan aksesuarlar ve birçok kritere göre hareket edildi” ifadelerini kullandı.


Kendi tarzımı oluşturdum

Yarışmada birinci olan Hatice Alanlı, “Ben balkonumu düzenleyecektim. Balkonum, kullanılmayan bir alandı. ‘Nasıl kullanışlı bir hale getiririm’ dedim. İşten geldikten sonra insan rahatlamak istiyor. Çay, kahve içmek istiyor. Her zaman dışarı çıkamıyor. Ben, ‘Balkonu onararak bunu yapabilirim’ dedim. Kolay olmadı. Çiçek alıyorum, dekorasyon yapıyorum. Her hafta alışverişe gittim. Nasıl düzenleyebilirim diye düşündüm. Çok araştırma yaptım, ilham almaya çalıştığım tasarımcıların sayfalarını takip ettim. Sürekli araştırma yaparak, bende böyle yapayım dedim. Kendi tarzımı oluşturdum” dedi.


#Fatih Belediyesi
#balkon
#yarışma
#M. Ergün Turan
#Hatice Alanlı
٪d سنوات قبل