|

FETÖ’nün 2. hamisi Atina

Türkiye’deki soruşturmalardan kaçan FETÖ’cülerin, Almanya’dan sonraki ikinci tercihi, Yunanistan oldu. 1 yılda 4 bin FETÖ’cü Yunanistan’a iltica başvurusu yaptı. Bu sayıyı örgüt üyelerine yardım kampanyası başlatan “Embrace Relief Vakfı” deşifre etti. Sitede başvuruların kaçının kabul edildiğine ilişkin bilgi bulunmuyor.

M. Şakir Saraç
04:00 - 4/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:21 - 4/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Embrace Relief Vakfı
Embrace Relief Vakfı

Türkiye’deki soruşturmalardan kaçan isteyen FETÖ’cülerin, Almanya’dan sonraki ikinci tercihi, Yunanistan oldu. 1 yılda 4 bin FETÖ’cünün Yunanistan’a iltica başvurusu yaptığı ortaya çıktı. FETÖ’cülerin Yunanistan akınını örgütün başlattığı bir yardım kampanyası deşifre etti. Türkiye'deki gelir kaynakları budanan ABD’deki sözde yardım kuruluşu Embrace Relief Vakfı aracılığıyla bağış kampanyası başlattı. Kampanyanın detaylarını internet sitesinden paylaşan Vakıf, toplanan paranın ‘Yunanistan’daki Türk mülteciler’ olarak tanımlanan FETÖ üyelerine gideceği belirtildi. Tanıtımda, sadece 2018 yılında 4 bin FETÖ’cünün Yunanistan makamlarına iltica başvurusu yaptığı aktarıldı. Bu başvurulardan kaçının kabul veya red edildiğine ilişkin bilgi verilmedi. Firari FETÖ'cüler için kampanya için hedefini 15 bin dolar olarak belirleyen Vakıf web sitesinde halihazırda 12 bin dolar topladığının bilgisini verdi. Hala devam eden kampanyanın gelirlerinin firari FETÖ üyelerinin ailelerine gideceği belirtiliyor.

FİRARİLERE “KURBAN” DEDİLER

  • FETÖ'cüleri “zulme uğrayan kurbanlar” olarak tanıtan vakıf , “Darbe girişiminin ardından gelen tasfiyelerin kurbanları çok zor şartlar altında yaşıyor. Kurbanlar devlet kurumlarında çalışamıyor. Özel sektörde ise hükümet işe alınmamaları için olağanüstü baskı yapıyor. Eşleri ve çocuklarıyla birlikte pasaportları iptal edildiği için yurt dışında da iş arayamıyorlar” ifadelerine yer verdi.
#FETÖ
#Embrace Relief Vakfı
#Yunanistan
5 yıl önce