|

Fransa bildirdi Türkiye yakaladı

Fransa güvenlik güçlerinin, Türk istihbarat birimlerine 3 Mart 2017’de gönderdiği istihbarat sonrası iki DEAŞ’lı yakalandı. Suriye’deki elemanlarına “ülkenize geri dönün” diyen DEAŞ’ın, teröristlere gittikleri yerlerde “yalnız kurt eylemi” talimatı verdiği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2017 четверг
Güncelleme: 01:17 - 21/12/2017 четверг
Yeni Şafak
5 kişilik Fransız aile, istihbarat paylaşımı sonrasında yakalandı.
5 kişilik Fransız aile, istihbarat paylaşımı sonrasında yakalandı.

Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki kamplarına giderek örgüt adına faaliyet yürüten 5 kişilik Fransız aile, istihbarat paylaşımı sonrasında yakalandı. Fransız vatandaşı R.M.’nin, eşi F.P., 2 kızı ve bir oğlu ile birlikte Türkiye’ye gittiğini, bu şüphelinin Suriye ve Irak gibi çatışmalı bölgelere geçip radikal örgütlerin kamplarına katılma ihtimalini değerlendiren Fransız polisi, Türk polisini 3 Mart 2017’de uyardı.

HAVALİMANINDA YAKALADILAR

Uyarı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, geniş çaplı soruşturma başlattı. Ailenin daha önce 2 kez Fransa’ya girip çıktığı, Türkiye’ye gelerek daha sonra kaçak yollardan Suriye’ye geçtiği belirlendi. Son olarak, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yurt dışına çıkmaya çalışan beş kişilik aile önceki akşam saatlerinde Fransa’ya uçmak için girdikleri pasaport kontrolünde haklarında terör kapsamında aranma kayıtları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

İHBAR EDİLEN AİLE ÇIKTI

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görevli uzman polisler risk tahlil merkezinde DEAŞ’lı aileyi sorguya aldı. Ekiplerin bilgi vermesiyle olayı İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü devraldı. Üç çocuklu beş kişilik ailenin 3 Mart 2017 tarihinde Fransız makamlarınca terör örgütü DEAŞ kamplarına katılacakları yönünde Türkiye’ye ihbar verilen R.M. ve F.P. isimli şahıslar ile çocukları olduğu anlaşıldı.

YALNIZ KURT EYLEMİ TALİMATI

Örgütün kamplarında örgütsel faaliyet ve çatışmalarda yer aldıkları belirlenen ailenin örgütün dağılma aşamasına gelmesi nedeniyle ülkelerine gönderildikleri öğrenildi. Son operasyonlarla elindeki toprakların tamamını kaybedip dağılma aşamasına gelen ve militanlarını ülkelerine gönderen terör örgütü DEAŞ’ın, geri gönderilen teröristlere gittikleri ülkelerinde yalnız kurt eylemi talimatları verdiği istihbarat kaynaklarınca tespit edildi.

#DEAŞ
#Fransa
#Türkiye
6 лет назад