|

Gazeteci Yılmaz Yalçıner vefat etti

Birçok gazete ve dergide köşe yazan, yazı işleri müdürü ve çizer olarak da görev yapan Yılmaz Yalçıner vefat etti. Yalçıner’in 12 Eylül darbesinin ardından uçak kaçırarak Tahran’a gitme teşebbüsünde bulunması çok ses getirmişti.

Kültür - Sanat Servisi
00:00 - 8/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 23:52 - 7/12/2021 Salı
Yeni Şafak
Yılmaz Yalçıner
Yılmaz Yalçıner

Gazeteci Yazar Yılmaz Yalçıner, böbrek yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat etti. 1946 yılında Ankara Hacettepe’de dünyaya gelen Yalçıner, ilk ve ortaöğreniminin ardından Ankara Erkek Lisesi’ni tamamladı.

1967’de Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinde tahsiline devam etti ve 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1980 askeri darbesinin hemen ardından Mekki Yassıkaya, Hasan Güneşer ve Ömer Yorulmaz’la birlikte uçak kaçırarak Tahran’a gitme teşebbüsünde bulunmuştu. Bu olay başarısızlığa uğrasa da çok ses getirmişti.

80 DARBESİNDE TUTUKLANDI

Köşe yazarı, yazı işleri müdürü, çizer olarak Bugün, Bizim Anadolu ve Son Havadis, Sebil gibi haftalık gazetelerde çalışan Yalçıner, 1965-1975 yılları arasında Ankara merkezli olarak Kuvayı Milliye, Adım ve Vesika dergilerini çıkardı. Sebil gazetesinden gelen isimler tarafından neşredilen Tevhid dergisinde önde gelen yazarlardandı.

12 Eylül 1980 askerî darbesinin ardından uçak kaçırmak suçuyla 36 yıl hapis cezasına çarptırılan Yalçıner, 1991’de tahliye oldu. Usta gazeteci, kapanan Cuma dergisi ve Akit gazetesinin yazarlarındandı. Yalçıner aynı zamanda “Yokuşlarda Susamak” adlı bir roman da kaleme almıştı. Yalçıner’in cenaze namazı bugün ikindi namazını müteakip, Üsküdar İlahiyat Camii’nde kılınıp, Hekimbaşı Mezarlığı’na defnedilecek.

#Yılmaz Yalçıner
#Ankara Erkek Lisesi
#Tahran
#Cuma Dergisi
#Akit Gazetesi
2 yıl önce