|

Gereğini yaparız

Hukuk gasbına imza atan hakimlerle ilgili HSYK soruşturmasının devamına karar verildi. HSYK Başkanvekili Yandırmaz, “Kanun dışına çıkan yargı mensupları hakkında HSYK gereğini yapacaktır. Bunu herkesin bilmesi lazım” dedi. Yandırmaz, FETÖ mensubu yargı üyeleri hakkında da incelemenin sürdüğünü söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:14 - 29/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

63 tutukluyu korsan kararla tahliye etmeye çalışan hakimler hakkında HSYK soruşturması devam edecek. HSYK, 'yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği' gerekçesiyle tedbiren görevden uzaklaştırdığı İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer hakkında, müfettişlerce başlatılan soruşturmanın devamına karar verdi. Dünkü HSYK 3. Daire toplantısının ardından açıklama yapan HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz, soruşturmanın devamına ilişkin kararı oy çokluğuyla aldıklarını dile getirdi. Hakimlerin anayasa ve kanunlara göre görev yapmakla yükümlü olduklarını hatırlatan Yandırmaz, “Hakim de olsa kanunda kendisine tanınmayan bir yetkiyi kullanması mümkün değildir. Kanun dışına çıkan yargı mensupları hakkında ne işlem yapılacağı yasalarımızda belli. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir” dedi. Yandırmaz şunları söyledi:



MÜFETTİŞ İNCELİYOR


“Kanun dışına çıkan yargı mensupları hakkında, HSYK gereğini yapacaktır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Asliye ceza hakiminin görevleri kanunda açıkça belli. 2. Daire açığa aldığına, biz de soruşturmanın devamına karar verdiğimize göre ortada kanuna uygun olmayan işler var demektir. Ayrıca Fetullahçı terör örgütünün yargıdaki uzantılarına yönelik HSYK 3. Dairesi'nce dosya açıldı. Biz müfettiş görevlendirdik. Yargı içinde yapılanması var mı yok mu diye. Kaç elemanı var bunu bilemezsiniz. Süreç devam ediyor.”



MÜSAADE ETMEYİZ


“HSYK en seri şekilde ne yapılması gerekiyorsa yapacaktır. Şu ana kadar yaptı, bundan sonra da yapacaktır. Hakim ve savcılar, kanunu uygulamakla görevli. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hakim, savcı kanun dışına çıkarsa ülkede kaos olur. HSYK olarak buna müsaade etmeyiz. HSYK çalışıyor, merak etmeyin. Kim kanun dışına çıkarsa hakkında mevzuat gereği ne gerekiyorsa yapılır. Kimse tereddüt etmesin.”


Yandırmaz ayrıca, İzmir'de usûlsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan iki emniyet müdürünü tahliye eden İzmir Hakimi Serdar Ergül ile dün görevden uzaklaştırılan hakimlerden Habil Kahraman hakkında da soruşturma izni verdiklerini belirtti.



#fetö
#hsyk
9 yıl önce