|

Hac gönül dünyamıza yolculuktur

İstanbul Müftülüğü, kutsal topraklara gitmek için gün sayan hacı adaylarına “uygulamalı eğitim” verdi. Hacı adaylarına seslenen İl Müftüsü Yılmaz, “Elbette hac bir yolculuk ama bu yolculuk Suudi Arabistan’a bir yolculuktan ibaret değil. Hac’cın yolculuk boyutunda öncelikle kendi gönül dünyamıza bir yolculuk var” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:03 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz
İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz

İstanbul Müftülüğü, kutsal topraklara giderek hac ibadetini eda etmek için gün sayan hacı adaylarına "uygulamalı eğitim" verdi. Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen "Hacı Adayları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı", Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantıda, İstanbul'dan gidecek hacı adaylarına, hacda dikkat etmeleri gereken hususların yanı sıra ihramın nasıl bağlanacağı ve ihrama girildikten sonra nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verildi.

İNSAN HAYATI İÇİN ÇOK ANLAMLI

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, haccın bir kast, niyet ve yöneliş olduğunu belirterek, haccı Kabe'nin sahibine yönelik bir yolculuk olarak anlattı. Haccın bu bakımdan çok anlamlı olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Süresi kaç gün olursa olsun bu sürede yoğunlaştığınız tek duygu Rabb'imizin rızasına ermek. Elbette hac bir yolculuk ama bu yolculuk Suudi Arabistan'a yolculuktan ibaret değil. Haccın yolculuk boyutunda gönül dünyamıza yolculuk var” dedi.

İHRAM YASAKLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Hasan Kamil Yılmaz, kutsal topraklarda 2 milyonu aşkın insanla beraber tavaf edip sa'y yaparken, Arafat'ta vakfe yaparken o bulunuşun bir kardeşlik bulunuşu olduğunu vurgulayarak, Kabe'de tavaf esnasında dokunmanın veya hacı adaylarının birbirlerinin ayağına basmasının ya da omuzlarının çarpmasının bir darp değil, sevgi ve kardeşlik dokunuşu olduğunu düşünmeleri gerektiğini aktardı. Yılmaz, ihram yasaklarının da akıl, öfke, nefis ve şehvet kontrolünü kazandırdığını dile getirdi.

#Kamil Yılmaz
#İstanbul
#Suudi Arabistan
6 yıl önce