|

Halep neyse Antep de odur

Halep'e gönderilen 221 TIR yardımın uğurlama töreninde konuşan Semiha Yıldırım “Bizim için Halep neyse, Antep de odur. Biz, gözleri olup göremeyenlerden, kulağı olup duyamayanlardan, kalbi olup mühürlenenlerden olamayız “ dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:07 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Türk Kızılayı tarafından Halep için başlatılan “Kardeşlik Seferberliği” kampanyası kapsamında 221 TIR yardım malzemesi toplandı. Toplanan yardım malzemeleri Maltepe Sahil Miting Alanı'nda düzenlenen törenin ardından dualar eşliğinde yola çıktı. Uğurlama törenine Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.



KARDEŞLİĞİMİZ DEVAM EDECEK


Törende konuşan Semiha Yıldırım, asıl takdiri kendi evinin ihtiyaçlarından feragat edip, Halep'e yardım gönderenlerin hak ettiğini söyledi. 200'ü aşkın TIR'ın Halep için yola çıktığını belirten Yıldırım, "Bu kervan sadece gıda, sağlık ve insani yardım taşımıyor, tarihten bu yana gelen kardeşliğimizin hep devam edeceği mesajını da taşıyor. Çünkü bizim için Halep neyse, Antep de odur. Bizim için Halepli, Hamalı bir annenin yardım çağrısı neyse, Kilisli bir annenin yardım çağrısı da odur" diye konuştu.



ZULME KARŞI SESSİZ KALAMAYIZ


Halep'te yaşanan zulme Türkiye'nin sessiz kalamayacağını vurgulayan Yıldırım, "Biz, gözleri olup göremeyenlerden, kulağı olup duyamayanlardan, kalbi olup mühürlenenlerden olamayız. Kardeşlerimizi hatırlamak da bizim hem tarih hem vicdan borcumuzdur. Bugün Halepli aziz şehitlerimizin geçmişte canları pahasına hissettiği o aidiyeti fazlasıyla Suriye için yüreğimizin derinliklerinde yaşıyoruz" şeklinde konuştu.







ACILARINA ORTAK OLDUK


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise, "Türkiye savaş mağdurlarının acılarına ortak oldu. Yanı başımızda kadınlar, çocuklar, masum siviller ölürken susmadık, susmayacağız" diye konuştu.



TIR'lar dualarla uğurlandı


Okunan duaların ardından Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri Suriyeli 20 çocukla sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Kardeşlik Seferberliği Kampanyası'nda toplanan kışlık giysi, battaniye, gıda paketi, hijyen malzemeleri, çocuk bezi ve ısıtıcı gibi yardımlarla dolu 221 TIR, Halep'e doğru yola çıktı. Semiha Yıldırım ve Suriyeli çocuklar el sallayarak TIR'ları uğurladı.


#Semiha Yıldırım
#Türk Kızılayı
#Betül Sayan Kaya
#Kardeşlik Seferberliği
7 yıl önce