|

Hususi kurye

Ankara’da saklandığı evde sahte kimlikle yakalanan, İzmir’deki ‘askeri casuslukta kumpas’ davasının sanıklarından FETÖ mahrem imamı Hakan Kılınç’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki askeri bilgi ve belgelerin örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e iletilmesinde aracı olduğu belirtildi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:14 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Hakan Kılınç
Hakan Kılınç

FETÖ’nün askeri casusluk kumpasına ilişkin açılan 103 sanıklı davanın iddianamesinde önemli ayrıntılar yer aldı. İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ’ye gizli şekilde hizmet etmek üzere kurulmuş kapatılan Prizma Koleji’nin sahibi Kılınç’ın, TSK’daki bazı FETÖ mensubu subaylara ‘hususi imam’ sıfatıyla abilik yaptığı bilgisi yer alıyor.

PANDORA’NIN MİMARI

İddianameye göre Kılınç, örgüt üyesi subaylara, ‘bilgi-fişleme-rapor’ konusunda talimatlar verdi; TSK içindeki örgüt üyelerinin öğrencilik yıllarında, okuldaki diğer öğrenciler, okul komutanları ve öğretmenler hakkında etnik kimlikleri, siyasi görüşleri, aile yapısı, alkol, kadın, para ve makam olarak adlandırılan zaaflarla ilgili genel ve özel bilgileri hakkında rapor istedi. Kendisine aktarılan bilgileri dosya haline getirdikten sonra FETÖ elebaşı Gülen’e iletilmesi için bunu bir üst abisine veren Kılınç ayrıca, kamuoyunda ‘fuhuş ve askeri casusluk’ olarak bilinen kumpas için TSK personeli hakkında tuttuğu fişleme dosyalarıyla ‘pandora’ adı verilen bir veritabanı oluşturdu. Aynı zamanda ByLock kullanıcısı da olan FETÖ ‘mahrem imamı’ Hakan Kılınç, Yenimahalle’de 16 Ağustos’ta saklandığı evde yakalanmıştı.

#FETÖ
#Hakan Kılınç
6 yıl önce