|

3. kez ret

Uzun yıllardır Türkiye'de görev yapan ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimiyle bağlantılı, FETÖ, PKK destekçisi olduğu ve casusluk faaliyeteri belirlenen Brunson, 2 yıl tutukluluğun ardından ev hapsine çıkarıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:50 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Andrew Brunson
Andrew Brunson

Hakkında 35 yıl hapis istenen rahibin tamamen serbest bırakılmadığı gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulamaya başlayan Trump'ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Ağustos'a dek mühlet verdiği iddia edilmişti. Ardından Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçeyle, müvekkili hakkındaki 'ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı' kararına 3 kez itiraz etti. Mahkeme avukatın itirazını dün üçüncü kez reddetti.

İşgal hazırlığı ortaya çıkmıştı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 52 sayfalık İddianamede yer alan bilgilere göre, ABD’nin Ankara’daki büyükelçisi Frank Ricciardone olduğu dönemde, Türkiye'deki akaryakıt istasyonları, demiryolları hatları ve demiryolları çalışanları hakkında istihbarat toplandığı, Brunson'ın faaliyetlerinin Türkiye'nin işgali için istihbarat çalışması olduğu ortaya çıkmıştı. ABD'li emekli askerlerden oluşturulan ve içerisinde Brunson'un da yer aldığı grubun, olası işgal ve kaos ortamlarında yararlanmak amacıyla Türkiye’deki benzin istasyonları ve demiryolları hakkında bilgi toplamaya dönük çalışmalar yaptığı tespit edilmişti. İddianamede Amerikan istihbaratının Devlet Demiryolları’nda (TCDD) çalışan 700-800 görevlinin kimlik bilgileri ile ilgilendiği aktarılmıştı.

#Rahip Brunson
#ABD
#FETÖ
6 yıl önce
default-profile-img