|

İlk Uzan yakalandı

Merkez Yatırım ve Ticaret A.Ş. ile ilgili olarak hakkında tutuklama kararı bulunan Bahattin Uzan, Beşiktaş'da bir evde yakalandı. Uzan'ın sorgusu Mali Şube'de sürüyor.

Yeni Şafak
00:00 - 12/09/2003 Cuma
Güncelleme: 17:51 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İmar Bankası soruşturması kapsamında Merkez Yatırım ve Ticaret A.Ş.'den bilgi ve belge saklamak suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan Bahattin Uzan, yakalandı. Dün akşam saatlerinde gelen bir ihbar üzerine Beşiktaş Fulya'da bir eve düzenlenen baskında yakalanan Bahattin Uzan, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

Emniyet'e kelepçesiz getirildi

Fulya Köknar sokaktaki Arzu apartımanında bir dairede yakalanan Bahattin Uzan, önce doktor kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Hastanesi'ne götürüldü. Bahattin Uzan, daha sonra saat 19:50 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kompleksine getirildi. Burada, gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan Uzan, iki sivil polis eşliğinde elleri kelepçesiz olarak Mali Şube Müdürlüğü'ne merdivenlerden çıkarıldı. Her iki eliyle yüzünü kapatan ve zaman zaman ağladığı görülen Bahattin Uzan'ın, Emniyet'in 2. katında dizlerinin bağı çözüldü ve koluna giren polislerin yardımı ile ayakta durabildi.

Bugün cezaevine gönderilecek

Bahattin Uzan'ın bugün adliyeye sevkedileceği, CMUK'un 104. maddesi gereğince tutukluluğunun vicahiye çevrilerek cezaevine konulacağı öğrenildi.

Emniyet güçleri, İmar Bankası operasyonu kapsamında hakkında tutuklama kararı verilen Kemal Uzan, Yavuz Uzan ve Hakan Uzan'ı her yerde arıyor.

  • ARZU SARI İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



    #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce