|

İmam doçent çıktı

FETÖ'cü askerlerin kontörlü telefonlardan arandığının ortaya çıkmasıyla birlikte, şüpheli Serdar Ş. kendisiyle irtibatlı imamları teşhis etti. Bunlardan birinin Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde görev yapan doçent Adem Ü., diğerinin de Konya Meram Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde araştırma görevlisi Mehmet Ç. olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:00 - 26/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
TSK içindeki kriptolar da tek tek tespit ediliyor.
TSK içindeki kriptolar da tek tek tespit ediliyor.

Mahrem imamların, deşifre olmamak için kendisine bağlı FETÖ üyesi askerleri kontörlü telefonlardan aradığının ortaya çıkmasıyla birlikte, TSK içindeki kriptolar da tek tek tespit ediliyor. Hakkında FETÖ üyeliğinden dava açılan 4 asker de itirafçı oldu.

KONUŞMA SÜRELERİ 1 DAKİKADAN AZ

Son olarak EDOK Atıcılık ve Keskin Nişancılık Eğitim Birliği Komutanlığı’nda görev yapan şüpheli astsubay Serdar Ş.’nin 2014-15’te Ağrı’da iki ayrı kontörlü telefondan 17 kez arandığı anlaşıldı. Görüşmelerin bir dakikadan kısa olduğu görüldü. Diğer şüpheli Arif G.’nin de Ağrı’daki Türk Telekom bayiindeki kontörlü telefondan arandığı belirlendi.

İMAM ARDIŞIK ARAMA YAPMIŞ

Şüphelilerle irtibat kuran mahrem imamın, ardışık olarak başka askerleri de aradığı ortaya çıktı. Ankara 4. Kolordu Komutanlığı’nda görevli eski Yüzbaşı Kadir A.’nın da Mardin’deki bir kontörlü telefonda kaydının bulunduğu, şüpheliyle ardışık olarak Yüzbaşı Suat S., Üsteğmen Canip Y., Üsteğmen Erkan E. ve Teğmen Samet A.’nın da arandığı belirlendi.

GÖREVLERİNDEN İHRAÇ EDİLMİŞLER

Adli kontrolle serbest kalan Serdar Ş., kendisiyle irtibatlı imamları teşhis etti. Bunların Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde doçent olarak görev yapan Adem Ü. ile Konya Meram Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde araştırma görevlisi Mehmet Ç. olduğu belirlendi. Her iki şüphelinin de 15 Temmuz’dan sonra ihraç edildiği ortaya çıktı.

15 TEMMUZ’DAN SONRA UYANDIM

Kadir A. da itirafçı oldu. Mahrem imamların örgüt üyesi askerleri aradığı telefon numaralarını bildiren Kadir A., “15 Temmuz’daki ihanet benim gözümü açtı. Bu numaraları haberleri olmadan ele geçirdim. Benim gibi asker olan başka örgüt mensubu askerin de bu numaralardan arandığını biliyorum.”

  • 'İçki için açık saçık
    giyinin'
  • Mardin’de görev yaptığı döneme dair örgüt ile irtibatını anlatan Ankara 4. Kolordu Komutanlığı’nda görevli eski Yüzbaşı Kadir A., çarpıcı bilgiler verdi. Kendilerinden sorumlu ‘Ahmet’ kod adlı imamın nişanlısı ve kendisine, “Gerekirse içki için, açık saçık giyinin” dediğini aktaran Kadir A., imamın ayrıca “İleride çocuğunuz olursa modern isim koyun” talimatı verdiğini de kaydetti.

#​FETÖ
#Konya
6 yıl önce